NOVI ZAKON

'SLOBODA GAĆICAMA!' Žene u Rusiji prosvjeduju protiv skandalozne zabrane čipkastog donjeg rublja

Žene u Rusiji, Bjelorusiji i Kazahstanu izašle su na ulice kako bi izrazile negodovanje zbog odluke da se zabrani uvoz donjeg rublja koje sadrži manje od 6 posto pamuka, tvrdeći da je takva odluka još jedan rezultat pogrešne ekonomske politike u postsovjetskim zemljama, javlja AP.

Zabrana će stupiti na snagu 1. srpnja, a rezultat takve odluke bit će uklanjanje 90 posto prodavanog donjeg rublja s polica u tri zemlje.

- Čipkasto donje rublje praktički je nestalo sa polica, izjavila je Alisa Sapardijeva, vlasnica dućana donjeg rublja u Moskvi.

U subotu je 30 žena u Kazahstanu uhićeno noseći čipkaste gaćice na svojim glavama i uzvikujući 'Sloboda gaćicama!'. Žene prosvjednice tvrde da se država upliće u njihove privatne živote.

U obrazloženju zakona se tvrdi kako je cilj zaštititi korisnike od proizvoda loše kvalitete, na zakon predviđa zabranu uvoza i prodaju donjeg rublja napravljenog og neprirodnih materijala, uključujući sintetičku čipku.

- Mislim da će djevojke i dalje nositi čipku, bez obizra hoće li su prodavati u Rusiji. Ovaj glupi zakon samo pokazuje koliko je neučinkovita naša vlada, izjavila je 22-godišnja Moskovljanka, dodajućči da većina njezinih prijateljica često putuje u inozemstvo u shopping.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 04:13