RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI

Smijenjena direktorica groblja Sisak koja je sebi isplatila plaću, a radnicima ne

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić na njeno će mjesto dovesti Miju Domitrović iako je obećao da neće biti novih zaposlenja
 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAKKsenija Vrebac nije više direktorica Gradskog groblja u Sisku. Nakon spoznaje da je direktorica sama sebi isplatila plaću u cijelosti dok za radničke plaće njene tvrtke nema novaca, te da tako čini otkako je direktorica, odnosno da radnicima uvijek isplaćuje plaću u dva dijela, a sebi odjednom, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić razriješit će je dužnosti.

Na njeno mjesto dolazi Mijo Domitrović, kadar HSS-a. Naime, u podjeli političkih sinekura mjesto direktora groblja u Sisku pripalo je HSS-u, te je ta stranka kandidirala Domitrovića, grafičkog inženjera. On je na mjesto direktora gradske tvrtke povučen iz mirovine.

Osim što vodi čudnu kadrovsku politiku, te u eri velike nezaposlenosti na mjesto direktora dovodi umirovljenika, gradonačelnik Dinko Pintarić ovim potezom sam krši svoju odluku o nultoj stopi zapošljavanje u gradskoj upravi.

Domitrović je novi zaposlenik, a novi zaposlenici su i Marko Bionda, novi direktor Gradske tržnice koji je također zbog političke trgovine kao član HSS-a sjeo na tu rukovodeću funckiju.

Bivša direktorica tržnice, članica HSP-a, zaposlena je u gradskoj tvrtki Gospodarenje otpadom koja je u interesnoj sferi HSP-a. Ta je tvrtka zapošljavanjem bivše direktorice tržnice prekršila Pintarićevu uredbu o nultoj stopi zapošljavanja.

Nulta stopa zapošljavanja u gradskoj upravi prekšena je i kod ovomjesečnog zapošljavanja nove pročelnice društvenih djelatnosti Irme Matanović (HDZ). Njen prethodnik postao je pročelnik upravnog odjela za informiranje i iz kvote je HSP-a.

Tu nije kraj bujanja gradske birokracije u Sisku: da bi zadovoljio političke apetite koalicijskog partnera HSS-a, Pintarić je fomirao novi upravni odjel i za pročelnika postavio Antu Rajića iz HSS-a.

Sukladno uhodanoj praksi zbrinjavanja svojih kadrova i kada se ogriješe o pravila ponašanja ili postanu višak, ni upravo smijenjena direktorica Vrebac neće na Zavod za zapošljavanje ili u tvrtku svojeg muža koju je protežirala kao pročelnica komunalnog odjela. Za nju se užurbano traži mjesto, po mogućnosti šefovsko, u gradskoj upravi ili nekoj od gradskih tvrtki i ustanova.

Pintarić je u petak potvrdio da će za radnike Groblja biti osigurane plaće do kraja godine iz gradskog proračuna, te da će u Groblje poslati inspekcije kako bi se utvrdilo zbog čega je ta tvrtka u tolikim financijskim problemima da nema niti za plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 11:35