Štimac otvorio hotel od 15 milijuna eura

CRIKVENICA - Spektakularnim vatrometom u petak navečer u Crikvenici je otvoren novouređeni luksuzni hotel Therapia u vlasništvu Igora Štimca, a riječ je o velebnom hotelskom zdanju, najstarijem na tom dijelu rivijere, sagrađenom davne 1895. godine.



Rekonstruiranu Therapiju koja će na svom pročelju nositi zahtjevne četiri zvjezdice proslavljeni je hrvatski nogometaš kupio prije nešto više od dvije godine za 5,3 milijuna eura, a u njezino je uređenje do sada utrošio 10 milijuna eura.



Riječ je o elegantnoj građevini, spoju arhitekture secesije i klasicizma, koje se prostire na ukupno 32 tisuće četvornih metara, i u svom sklopu ima 109 smještajnih jedinica, od čega je 17 apartmana.



- Vratili smo Theapiji stari sjaj koji će, nadamo se, privući mnoge na dolazak u Crikvenicu,u kojoj neće nedostajati sadržaja sličnih onim koje smo organizirali na Bolu - rekao je Štimac uoči otvorenja.



Prema njegovim najavama na ljetovanje u novouređeno crikveničko hotelsko zdanje već ovoga bi ljeta trebali stići poznati igrači Chelseaja - Frank Lampard i Joe Cole, a kako će hotel biti orijentiran na zdravstveni turizam i cjelogodišnje poslovanje zahvaljujući bogatim wellness sadržajima, očekuje se da će nadalje ugošćavati i brojne domaće sportske zvijezde.



Dio njih popratio je i glamurozno otvaranje Therapije, pa su se tako na prigodnoj svečanosti našli legendarni Ćiro Blažević, Damir Škaro, Zoran Varvodić-Rambo, Nikola Jerkan, a i estradne zvijezde  Giuliano i Ivan Mikulić.



Zabavno-glazbeni program na terasi Therapije vodio je Joško Lokas, a goste su zabavljali zadarska klapa Intrade, Jelena Radan i Cubismo.



Iako je otvorenje Therapije trebalo popratiti i niz ministara, saborskih zastupnika te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, politički dio uzvanika ispričao se zbog nedolaska, zbog poslovnih obaveza, a očito je da su događaji oko Svjetskog nogometnog prvenstva bili glavni uzrok izostanka većeg broja nekadašnjih Štimčevih suigrača i kolega na predstavljanju njegova novog poduzetničkog pothvata.

Natali Nanić-Volarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 21:05