KINESKA LJEPOTA

TINEJDŽERKA (15) ŠOKIRALA NACIJU Htjela se vratiti bivšem pa se plastičnim operacijama pretvorila u lutku

 Weibo/Danae

Uznemirujuće fotografije 15-godišnje djevojčice koja je prošla nekoliko značajnih kozmetičkih operacija izazvale su šok na kineskim društvenim mrežama.

Tinejdžerka iz provincije Henan u centralnoj Kini podijelila je naciju jer dok je jedni ne mogu gledati drugi su joj dali titulu 'prelijepa za gledati'.

Djevojka imena Lee Hee Danae svojim je fotografijama na Weibu, kineskom hibridu Twittera i Facebooka, prikupila više od 400 tisuća pratitelja, javlja Daily Mail.

Brojne je operacije, navodno, prošla kako bi osvojila bivšeg dečka, javlja kineski portal cbg.cn. Međutim, na internetu se proširilo i vjerovanje kako fotografije nisu prave već su digitalno obrađene.

Plastične su operacija postale vrlo popularne u Kini u posljednje vrijeme, a plastični kirurzi postaju svojevrsne javne zvijezde. No, uzrokovana je i pojava sve većeg broja ilegalnih klinika.

Kineskinje najviše žele proširiti oči i suziti lice kako bi imale oštriju bradu. To zahtjeva vrlo kompliciranu proceduru facijalne konture u kojoj se oblik lica mijenja skidajući slojeve kosti s obraza, vilice i brade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 22:25