DELICIJE

Tiramisu

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI za 6 do 9 osoba:

* 2 jaja

* 9 dag šećera u prahu

* 1 žličica čistog ekstrakta vanilije

* 50 dag mascarponea

* 2,5 dl svježe skuhane jake crne kave

* oko 24 piškota

* malo ruma ili brendija

* 4 žlice fino naribane tamne čokolade

1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutite dok mješavina ne postane blijeda i gusta. Dodajte mascarpone i snijeg od bjelanaca.

2. U drugu posudicu ulijte kavu i rum ili brendi pa kratko umačite piškote te ih slažite u čaše. Preko piškota dodajte kremu i pospite je naribanom čokoladom i kakaom.

3. Prije serviranja najmanje sat vremena držite u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 04:07