RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI za 6 do 9 osoba:
* 2 jaja
* 9 dag šećera u prahu
* 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
* 50 dag mascarponea
* 2,5 dl svježe skuhane jake crne kave
* oko 24 piškota
* malo ruma ili brendija
* 4 žlice fino naribane tamne čokolade
1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutite dok mješavina ne postane blijeda i gusta. Dodajte mascarpone i snijeg od bjelanaca.
2. U drugu posudicu ulijte kavu i rum ili brendi pa kratko umačite piškote te ih slažite u čaše. Preko piškota dodajte kremu i pospite je naribanom čokoladom i kakaom.
3. Prije serviranja najmanje sat vremena držite u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....