RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 2 srednje debela poriluka
* 1 paket lisnatog tijesta
* 1 luk
* 50 dag svježeg kravljeg sira
* 1 jaje
* 5 dag naribanog parmezana
* 10 dag pršuta
* sol
* papar
* bosiljak
Na sitno nasjeckanom luku propirjajte na ploške narezanu stapku poriluka, uz dodatak začina, na rezance narezanog pršuta, sira i jaja.
Lisnato tijesto razvaljajte na pola prsta debljine pa njime obložite nauljeni kalup za pečenje tako da ostane visjeti preko ruba kako bi se torta mogla zatvoriti.
Stavite nadjev pa ga prekrijte (zatvorite) tijestom i pecite oko 20 minuta na 190 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....