DELICIJE

Torta od poriluka

RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 2 srednje debela poriluka

* 1 paket lisnatog tijesta

* 1 luk

* 50 dag svježeg kravljeg sira

* 1 jaje

* 5 dag naribanog parmezana

* 10 dag pršuta

* sol

* papar

* bosiljak

Na sitno nasjeckanom luku propirjajte na ploške narezanu stapku poriluka, uz dodatak začina, na rezance narezanog pršuta, sira i jaja.

Lisnato tijesto razvaljajte na pola prsta debljine pa njime obložite nauljeni kalup za pečenje tako da ostane visjeti preko ruba kako bi se torta mogla zatvoriti.

Stavite nadjev pa ga prekrijte (zatvorite) tijestom i pecite oko 20 minuta na 190 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 10:34