U Beogradu ubijen bivši košarkaš Split CO i Alkara





BEOGRAD, SPLIT - Košarkaš iz Splita, Jovan Manović (30), ubijen je danas u elitnom beogradskom naselju Senjak dok je sjedio u kafiću Zodijak. Kako se doznaje iz MUP-a Srbije, za sada nepoznati ubojica Manoviću je ispalio nekoliko metaka u grudi, a zatim je pobjegao na motoru Ducati s mjesta zločina.



Manović je prije napada na njega sjedio s društvom za stolom blizu ograde terase kafića kada je pored prošao motor s ubojicom, koji je prvo parkirao pored kioska u blizini kafića, a potom dotrčao do terase, te iz crvenog ruksaka koji je imao na leđima, izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca Manoviću u grudi.



Pri bijegu, dok se penjao na motor, ubojici je ispao pištolj iz kojeg je pucao, a naknadno je policija u jednoj od ulica nedaleko od mjesta zločina pronašla i motor s kojim se odvezao. Ubojstvo se dogodilo nedaleko od osnovne škole u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole, a pravo je čudo da nitko nije stradao, tvrde očevici ubojstva splitskog košarkaša.



Policija pretpostavlja da je ubojica imao pomagača koji ga je dočekao u automobilu na mjestu gdje je ostavio motor s kojim se odvezao s mjesta zločina. Kako se doznaje u novinarskim krugovima, splitski košarkaš Manović nije imao policijski dosje, a nije poznat ni motiv ubojstva.



Jovan Manović, kako doznaje Blic, imao je bogatu košarkašku karijeru. Igrao je za KK Split, ali i u slovenskim timovima Kraški zidar i Domžale, portugalskom Ovarense, Portugal telekomu, ali i za hrvatski Alkar iz Sinja i KK As iz Prištine.
Vijest o ubojstvu Jovana Manovića dočekana je s nevjericom i žaljenjem na Gripama gdje se preksinoć igrala utakmica prvenstva Hrvatske između Split CO i Svjetlost Brod.



Jovan Manović sin je bivšeg proslavljenog košarkaša Jugoplastike, Mihajla, koji je došavši iz Beograda sedamdesetih godina prošlog stoljeća igrao u zlatnoj generaciji "žutih" sa Željkom Jerkovom, Brankom Macurom i Ratom Tvrdićem.




Miroslav Kuskunović i Alen Orlić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 15:05