U Varaždinu otvorena nova sportska dvorana



VARAŽDIN - Nova sportska dvorana u Varaždinu, izgrađena za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu, večeras je na Dan grada i službeno otvorena - u njoj je održana svečana sjednica Gradskog te nakon toga prigodni program i koncert.

Varaždinska sportska dvorana izgrađena je prema modelu javno-privatnog partnerstva. Privatni partner Max Bogl Tehnobeton u izgradnju dvorane uložio je 193 milijuna kuna, dok će Vlada i grad Varaždin u slijedećih 25 godina kroz najamninu tog objekta isplatiti oko 700 milijuna kuna.

"Gradnja varaždinske sportske dvorane primjer je odlične suradnje lokalne zajednice i državne vlasti. Varaždin je dao poticaj za gradnju dvorane, a budući da grad nije u mogućnosti samostalno financirati ovaj projekt, Vlada je priskočila u pomoć. Na upit trebaju li Hrvatskoj nove dvorane, odgovor je da sigurno trebaju jer one nisu samo za nas nego i za generacije koje dolaze", rekao je ministar financija Ivan Šuker.

Varaždinska sportska dvorana prostire se na oko 20 tisuća metara četvornih i ima dvije dvorane, veću s 5 tisuća te manju s 200 sjedećih mjesta. Objekt sadrži i prateće sadržaje poput fitnes centra, kuglane, saune te poslovne prostore.

"Iza Varaždina stoji odlična godina puna značajnih gospodarskih i građevinskih postignuća, a otvorenje nove sportske dvorane kruna je tih aktivnosti", istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Na upit o troškovima organizacije Svjetskog prvenstva, Čehok je odgovorio da on ne osporava te troškove, ali želi da se napravi njihova realna procjena te da se oni pravilno rasporede na gradove domaćine prvenstva.

Varaždin je jedan od šest gradova domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu koje će se od 16. siječnja do 1. veljače iduće godine održati u Hrvatskoj. U Varaždinu će svoje utakmice odigrati reprezentacije iz skupine C: Makedonija, Tunis, Poljska, Alžir, Njemačka i Rusija.

Svečana sjednica održana u povodu blagdana Svetog Nikole, Dana grada Varaždina, iskorištena je za podsjećanje, prema riječima gradonačelnika Čehoka, na još jednu uspješnu godinu u životu grada.

Iako za 2009. svi najavljuju veliku gospodarsku krizu, već sada mogu najaviti da će se u slijedećih nekoliko mjeseci na prostoru grada otvoriti četiri velike tvrtke. Mišljenja sam da će slijedeća godina, što se tiče Varaždina, biti na razini ove, kaže Čehok.

Na sjednici je Nagrada grada Varaždina uručena Vladimiru Gašpariću- Gapi za umjetnički doseg, Aniti Kriško za izvanredna postignuća na području molekularne biologije te Mladenu Vučemilu za dugogodišnji doprinos u zdravstvu i uspješno vođenje gastroenterologije u Općoj bolnici Varaždin.

(Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 03:32