Velika Gorica: Ustaška pjesma emitirana zbog spleta 'nesretnih okolnosti'

VELIKA GORICA - Skandal zbog puštanja kontroverzne Thompsonove pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara" tijekom međunarodne odbojkaške utakmice djevojaka domaćeg kluba Azena i slovenskog HIT Nova Gorica još nije u potpunosti razjašnjen.



Krivnju za puštanje sporne pjesme, i to u više navrata, ne želi preuzeti nitko od odgovornih, a kako kažu u PU zagrebačkoj, cijela situacija je "splet nesretnih okolnosti". Naime, sporni CD s Thompsonovim hitovima navodno je u dvorani ostao još od turnira u organizaciji Hvidre.



S druge strane, velikogorički gradonačelnik Tonino Picula smatra da je incident na odbojkaškoj utakmici bio unaprijed detaljno isplaniran.



Tonino Picula

- Ne može biti slučajno da je čak tri puta zaredom u pauzi utakmice dvoranom treštala ustaška pjesma. Zloupotrijebljena je međunarodna odbojkaška utakmica za nečije bolesne političke ideje - rekao je Picula.



Voditelj sportske dvorane u Gorici Ivan Džankić, također prozvan kao mogući krivac, tvrdi da je zakazala policija, jer su uniformirani službenici prisustvovali utakmici, a nisu reagirali. Kao mogućeg odgovornog Džankić je naveo člana Uprave odbojkaškog kluba Azena Svena Ušića: - U trećem setu je u vrijeme time outa, kad se ne smije puštati glazba, počela Thompsonova pjesma. Kao službeni spiker rekao sam da prestanu i da se Sven Ušić udalji od razglasa. Vidio sam i da se domari naguravaju i objašnjavaju s Ušićem - rekao je Džankić.



Sven Ušić

Sven Ušić kratko je prokomentirao da se ne smatra odgovornim za incident: - Ne bježim od odgovornosti, ali moram biti mudar u izjavama da policija dokaže što je bilo - kaže Ušić. Ruke je od odgovornosti oprao i Luka Zdelar koji je na utakmici puštao glazbu. Po tvrdnjama policije, svi mogući krivci su bili na razgovoru, no hoće li protiv koga podići prijavu, odlučit će nadležni prekršajni sud.  (M. Lok., M. L.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 23:38