URNEBESNA SNIMKA

VIDEO: 'ALO BRE, IMAŠ LI TI DA PLATIŠ ILI NE?' Srpski policajac od Amerikanca na povratku iz Liberlanda pokušao izvući mito

Neobična rasprava između Amerikanca koji ne zna srpski, policajca koji ne zna engleski i Nijemca koji prevodi
 Screenshot/ YouTube

Amerikanca Jaela i nekoliko prijatelja na povratku iz Liberlanda negdje kod Subotice zaustavila je srpska prometna policija i željela mu naplatiti kaznu. Bez ikakvih dokaza da je vozio prebrzo rekli su mu da mora platiti 2500 dinara i 50 eura.

Amerikanac nije znao srpski, a policajac engleski, dok je Nijemac u autu sve nespretno pokušavao prevesti. Natezanje je trajalo punih sat i pol.

Policajac je povikao na vozača jer nije imao dovoljno novca za propisanu kaznu.

- Alo bre, imaš li ti da platiš ili ne?, viknuo je policajac na stranca.

- Zar ovo nije dovoljno? Ja neću izaći iz automobila – odgovorio mu je mladić, koji je sve snimao mobitelom.

Kasnije su policajci kaznu podigli na 3500 dinara.

Policajac mu nije htio vratiti putovnicu i rekao mu je 'Pasport ostaje', podižući ton u nadi da će stranac bolje shvatiti srpski.

Nakon nekoliko minuta prepirke policajac pita Jaela, koji je iz Miamija, koja mu je adresa da mu kaznu pošalje poštom. Zatim ga je ponovo pozvao da priđe policijskom vozilu, što je ovaj ponovno odbio.

Nakon daljnje prepirke prišla je policajka.

Objasnila je da je problem izbio oko toga što vozač nema dovoljno novca u dinarima da plati kaznu, već je jedan dio kazne dao u dinarima, a drugi u eurima, što je policajac morao vratiti. Amerikanac joj je rekao da sve snima pa se uznemirila i počela vikati da joj da video.

Ako ne plati kaznu, rekli su da će mu oduzeti putovnicu na pet dana i neće moći napustiti Srbiju. Na kraju su se dogovorili da se mladić odveze do bankomata i digne još novca te im ga donese kroz sat vremena u Suboticu jer im završava smjena za sat vremena. Jael je na odlasku mahao policajcima uz opasku 'Vidimo se na YouTubeu'.

Brojni komentatori na YouTubeu su napisali da se lako Amerikancu šaliti sa srpskom policijom i neka proba isto sa svojom.

- U Americi bi ga vjerojatno izvukli kroz prozor i pretukli još u prvoj minuti, jedan je od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 16:37