OPASNOSTI NA INTERNETU

VIDEO: KROZ WEB KAMERU ŠPIJUNIRAO MISS TEEN AMERIKE Vješti haker je uslikao golu

 Screenshot

Jedna je žena ostala u šoku kada je dobila na svom e-mailu dvije fotografije na kojima je uslikana gola, a dodatno ju je šokirala spoznaja da su nastale bez njenog znanja i to putem kamere koja je ugrađena u njen laptop.

Agenti FBI-ja su na sreću uspjeli uloviti vještog hakera koji joj je 'upao' u računalo. Riječ je o njenom školskom kolegi Jaredu Abrahamsu (19). Iz FBI-ja su rekli kako su pronašli program na njegovom računalu koji mu je omogućavao špijuniranje žena iz sigurne udaljenosti preko njihovih računala.

Abrahams je tijekom suđenja priznao krivnju za svoje zločine, a žena koja je svjedočila na sudu upisana je u dokumente bila samo pod inicijalima C.W. Tek je kasnije putem Twittera otkrila svoj identitet. Naime, radi se o američkoj Miss Teen Cassidy Wolf (19).

Zbog svojih djela, koja uključuju iznuđivanje i neovlašteno 'upadanje' u tuđe komjutere, Abrahams, inače student informatike, suočava se kaznom od 11 godina zatvora i novčanom do milijun dolara. Konačna presuda bit će mu izrečena u ožujku sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 08:08