Vranković dvije godine trener Cibone

ZAGREB - Josip Vranković sljedeće dvije godine bit će trener Cibone. U ponedjeljak je potpisan ugovor s nekadašnjim košarkašem Cibone, a u utorak je Vranković (38) službeno predstavljen novinarima. Novi trener može se pohvaliti kako je pod Tornjem dočekan s velikim respektom. Naime, uoči predstavljanja Vrankovića zasjedao je Upravni odbor kluba, a nakon sastanka kompletni UO ostao je na konferenciji za novinare i s velikom pažnjom odslušao razmišljanja novog šefa stručnog stožera: 



- Joke je bio naša jedina želja. Jedino smo s njim i pregovarali. Novinari su spominjali nekoliko kandidata, no nije se razgovaralo ni sa 'jednim kandidatom' osim s Jokom.



Tim riječima su predsjednik Cibone Ivo Jelušić i glavni direktor Bože Miličević dočekali novog trenera. Čelni ljudi kluba također su kazali kako Vranković ima njihovu punu podršku te da je pred klubom i novim šefom stručnog stožera izrada klupske strategije koja bi momčad iz Savske trebala vratiti u vrh europske košarke:



- Prije svega zahvalio bih čelnicima kluba na ukazanom povjerenju. Ipak sam ja mlad trener. Ovdje se ne osjećam kao novi jer sam u Savskoj odradio dva igračka mandata. Baš zbog toga znam što je Cibona i što se od mene ovdje očekuje - u uvodu će reći Vranković.



Očito je kako su u Ciboni konačno odlučili načiniti jači iskorak u Europi. Vranković je mlad trener, no u svom prvom trenerskom mandatu okitio se naslovom BiH prvaka sa Širokim. Joke je kao igrač bio prepoznatljiv kao beskompromisni borac, a vjerovatno će svoju filozofiji usmjeriti na momčad:



- Imamo sedam igrača pod ugovor i oko njih ću graditi momčad. Ciboni trebaju jake hrvatske zvijezde jer bez njih će biti teško načiniti nešto u Europi.



Znači li to povratak velikih hrvatskih imena u Cibonu?



- Pokušat ćemo dovesti neke provjerene igrače iz inozemstva s hrvatskom putovnicom - diplomatski je odgovorio Vranković.



Čini se da su u Savskoj odlučili preslikati model rukometnog kluba Zagreb. Vraćanje starijih igrača koji bi u kombinaciji s mladim snagama vratili Cibonu u vrh europske košarke. Takva politika već se nekoliko puta pokazala kao dobitna kombinacija:



- U idućih mjesec dana bit će gotov projekt nove Cibone. Joke je bio naša velika želja i s njim očekujemo, možda ne u prvoj sezoni, da se u sezoni 2008./09. vratimo u vrh europske košarke - rekao je Jelušić. Predsjednik je ustvrdio kako će se za 14 dana u Gradskom poglavarstu raditi raspodjela novca za zagrebačke sportske kolektive:



- Svi će dobiti ono što ih ide, dakle po zaslugama. Ja ću naravno sve učiniti da Ciboni pripadne 'dio kolača' koji zaslužujemo.



Novi pomoćni trener Vrankoviću trebao bi biti Tomislav Mijatović, a Vranković je napomenuo kako će Cibona teško pod Tornjem zadržati Wrighta i Wisiniewski.   

Alen Maričić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 22:03