RECEPT DANA

Zapečeni krumpir na rikoli

RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivnica

SASTOJCI:

* 50 dag mladog krumpira

* 5 jaja

* 10 dag luka

* 2 dl kiselog vrhnja

* 1 dl slatkog vrhnja

* 10 dag rikole

* 1 dl maslinovog ulja

* 2 žlice soja umaka

* 5 dag maslaca

* 1 žličica meda

* sol i papar

1. Kratko popržite sitno nasjeckani luk, dodajte krumpiru koji ste narezali na tanke listiće debljine čipsa.

2. Dodajte jaja, kiselo i slatko vrhnje, začinite pa stavite u vatrostalnu ili keramičku posudu koju ste obložili maslacem i lagano pecite 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

3. Poslužite s rikolom koju po želji pripremite svježu ili je kratko propasirajte i popržite na maslinovom ulju. Na kraju dodajte soja umak, med i začine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 04:21