RECEPT DANA

Zdrave lazanje

Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela, Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 22 dag tijesta za lazanje

* 10 dag mrkve

* 8 dag tikvica

* 20 dag sojinih ljuskica

* 4 dag luka

* 2 dag češnjaka

* 0,2 dl maslinova ulja

* 6 dl umaka od rajčica

* lovor

* timijan

* kadulja

* ružmarin

* sol i papar

1. Nadjev za lazanje napravite tako da na ulju propirjate sitno nasjeckani luk i pola količine mrkve s mirodijama. Na to dodajte umak od rajčica pa sojine ljuskice. Kuhajte ih dok ne omekšaju.

2. U međuvremenu skuhajte lazanje. U odgovarajuću posudu slažite red lazanja, red nadjeva. Složite najmanje tri reda, s tim da završite s tijestom.

3. Pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite lazanje da se ohlade pa ih narežite.

4. Prije posluživanja na lazanje stavite tanke ploškice tikvica i mrkve pa ih zajedno s lazanjama zagrijte i gratinirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 05:58