Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela, Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 22 dag tijesta za lazanje
* 10 dag mrkve
* 8 dag tikvica
* 20 dag sojinih ljuskica
* 4 dag luka
* 2 dag češnjaka
* 0,2 dl maslinova ulja
* 6 dl umaka od rajčica
* lovor
* timijan
* kadulja
* ružmarin
* sol i papar
1. Nadjev za lazanje napravite tako da na ulju propirjate sitno nasjeckani luk i pola količine mrkve s mirodijama. Na to dodajte umak od rajčica pa sojine ljuskice. Kuhajte ih dok ne omekšaju.
2. U međuvremenu skuhajte lazanje. U odgovarajuću posudu slažite red lazanja, red nadjeva. Složite najmanje tri reda, s tim da završite s tijestom.
3. Pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite lazanje da se ohlade pa ih narežite.
4. Prije posluživanja na lazanje stavite tanke ploškice tikvica i mrkve pa ih zajedno s lazanjama zagrijte i gratinirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....