Drugi je dan španciranja u Varaždinu, vikend donosi brojna uzbuđenja

Drugi je dan 26. Špancirfesta, a varaždinske ulice od prvog trenutka vrve šetačima. Povijesna jezgra ponovno je pretvorena u najljepšu pozornicu na otvorenom koja vas na svakom koraku vodi do nečeg novog – atraktivnih performera, uličnih glazbenika, dama u povijesnim haljinama koje profinjeno španciraju ulicama, umjetnika koji stvaraju neposredno pred publikom, šarenih izlagačkih kućica i brojnih drugih iznenađenja

Vila Bedeković

 Mario Knor/

Prvi performeri koji su jučer izašli na varaždinske ulice već su pokazali zašto se ulični program smatra dušom i srcem festivala. Ovog vikenda ne propustite Colour Queens iz Njemačke koji svojim zapanjujućim kostimima u jarkim bojama i na tri metra visokim štulama, privlače pažnju gdje god se pojave. Pravi doživljaj bit će nedjeljni nastup Orchestra International du Vetex. Za 15 članova benda koji dolaze iz Belgije i Francuske ovo će biti prvi nastup u Hrvatskoj, a razigrat će varaždinske ulice zvucima limenih instrumenata i nevjerojatnom energijom.

image

Orchestra International du Vetex

Chloé Jacquart/
image

Špancirfest

Najbolja zabava za djecu je u Parku kreative u kojem ih čeka više od 100 znanstvenih i kreativnih radionica, dječjih predstava i drugih sadržaja među kojima su i 3D igre iz popularnog Muzeja iluzija koje su već prvog dana izazvale veliki interes najmlađih špancirera. Punim pogotkom pokazala se i glavna atrakcija ovogodišnjeg Vindilanda, veliko rolalište koje donosi i atraktivno noćno rolanje.

image

Špancirfest

image

Špancirfest

Legendarno Prljavo kazalište u velikom je stilu otvorilo PAN pozornicu na Starom gradu i u svom prvom nastupu na Špancirfestu pokazalo kako i nakon gotovo pet desetljeća na sceni i dalje osvajaju nove generacije. Večeras je ona rezervirana za sinjsku punk blues rock četvorku M.O.R.T i Savršene Marginalce, dok u nedjelju još jednu beskompromisnu rock večer pripremaju legenda hrvatskog rocka, Goran Bare i njegove Majke. Nakon dana odmora, u utorak, 27. kolovoza, glavnu festivalsku pozornicu preuzima ovogodišnji headliner Baby Lasagna koji će se na dan koncerta u jutarnjim satima družiti s najmlađim špancirerima u sklopu predstavljanja slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo“.

image

Baby Lasagna slikovnica

Svi koncerti na PAN pozornici Stari grad su besplatni, a polovica onih na pozornici kod Vile Bedeković, za koju je jedino potrebno kupiti ulaznicu su – rasprodana. Jedan o njih je koncert ikone hrvatske glazbene scene Josipe Lisac koja nastupa večeras. Zanimljiv glazbeni program je i u Carlsberg Food & Party zoni u kojoj večeras nastupaju Soul Fingersi, a sutra etno-gipsy bend Balkalar.

image

Špancirfest

image

Špancirfest

Već prvog dana bilo je živo u brojnim festivalskim zonama koje nude odličnu eno i gastro ponudu, poput Vinskog grada koji je po deseti put dio festivala. Mnogi su zavirili u dvorište palače Sermage u kojoj se smjestila nova festivalska zona Roto Glam Garden koja uz standardnu, nudi i ekskluzivnu ponudu pića. Sve to je tek dio od ukupno 500 programa najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, koji traje do 1. rujna. Sve o programu doznajte na www.spancirfest.com i ne propustite najbolju zabavu za kraj ljeta.

image

Špancirfest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 14:21