Dugogodišnji izvršni direktor najvećeg svjetskog klimatskog fonda na konferenciji o financiranju ESG-a u Zagrebu

Future Green Business

S ciljem otvaranja šire rasprave na temu podizanja svijesti o održivosti gospodarstva i društva te poticanje klimatske akcije za koju su predviđena i financijska sredstva iz različitih izvora, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), zajedno sa partnerima CorpStage iz Singapura, Europskom komisijom - Ured u RH te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH i Američke gospodarske komore u RH (AmCham), u sklopu inicijative Future Green Business organizira

Međunarodnu Konferenciju pod nazivom „Future GREEN Business“ Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a“.

Ovogodišnja međunarodna konferencija posvećena je poslovnom i financijskom sektoru s naglaskom na izvorima financiranja klimatske akcije, kako bi dala odgovore na pitanja koji su razlozi za financiranje klimatske akcije te koji su sve izvori novčanih sredstava za financiranje projekata vezanih uz klimatske promjene. Posebno će se objasniti uloga ESG-a u kontekstu klimatske akcije te zašto je cjelokupnom poslovnom i financijskom sektoru prioritet što brža integracija ESG kriterija.

Imajući u vidu značaj te tematike, izuzetna nam je čast predstaviti ovogodišnjeg Keynote govornika Konferencije, gosp. Javier Manzanares Allen, supredsjedatelj je ClimateCoin-a. Također je bio i dugogodišnji izvršni direktor Green Climate Fund-a iz Južne Koreje.

Želja nam je za zajedničkim stolom okupiti poslovnu zajednicu, financijski sektor, predstavnike Vlade i ostale zainteresirane pojedince s ciljem podizanja svijesti o uspostavi dugoročno održivog gospodarstva RH usvajanjem postavljenih okolišnih, socijalnih i upravljačkih kriterija (ESG) te razjašnjavanju relevantnih razloga i načina za financiranje klimatske akcije. Osim toga, u suradnji sa partnerima CorpStage, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) je proveo predselekcijski izbor za apliciranje na ESG World Summit & GRIT Awards (14.06.-16.06.2023., Bangkok) te će upravo na ovoj konferenciji biti javno proglašenje pobjednika (jedne banke i jedne kompanije) koje su ostvarile pravo na prijavu za osvajanje međunarodno priznate nagrade u području ESG-a.

Osim govora Keynota u sklopu konferencije predviđena su obraćanja ključnih predstavnika izvršne vlasti i ostalih visokih uzvanika, te predstavljanje novog partnerstva IICA - CorpStage.

CorpStage iz Singapura je ESG ekosustavna platforma koja omogućuje velikim i malim poduzećima i bankama usvajanje održivosti, upravljanje i usklađenost te izvješćivanje o ESG kriterijima, povezivanje s dionicima i izgradnju reputacije kod investitora i kupaca te će djelovanje istog predstaviti njegova osnivačica gđa. dr. Nisha Kohli iz Singapura.

Međunarodnu konferenciju „Future GREEN Business“ će u ime Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) otvoriti gđa. Marija Pujo Tadić.

Svoj dolazak na konferenciju potvrdio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) gosp. Luka Balen, koji će prisustvovati u dvostrukoj ulozi te kao izaslanik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH pozdraviti skup, a uzvanicima će se također u ime Vlade RH obratiti gosp. Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik ureda Vlade. Osim toga, održat će se i panel rasprava pod temom „Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a“ na kojem će sudjelovati Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e; Marija Hrebac, direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita (HAOD); Tamara Perko, direktorica Hrvatske Udruge Banaka (HUB); Mirko Budiša, zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU); Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) i veleposlanica EU Climate Pact-a, uz moderiranje od strane gđe. Vali Marszalek, predsjednice Upravnog odbora UN Global Compact Hrvatska.

Više o Konferenciji pročitajte na www.iica-hr.eu

Više o ESG Summit & GRIT Awards, pročitajte na https://event.corpstage.com/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 01:57