Gibonni, Matija Dedić, Amira Medunjanin, Matija Cvek i mnogi drugi ovog vikenda nastupaju u Šibeniku u čast Arsenu Dediću

Ulaznice za koncert na Tvrđavi Barone je rasprodan, pa zato požurite po svoje ulaznice za veliki koncert u subotu na Tvrđavi sv. Mihovila

Arsen - Čovjek kao ja

Šibenik će u petak i subotu, 12. i 13. srpnja, biti domaćin jedinstvenog glazbenog događanja "Arsen, Čovjek kao ja", posvećenog Arsenu Dediću, jednom od najvećih pjesnika i glazbenika rođenih u Hrvatskoj. Njegov opus, prepoznat u cijeloj regiji, bit će predstavljen na atraktivnim lokacijama rodnog mu grada kroz bogat program raznolikih kulturnih i glazbenih događanja.

Dvodnevni program počinje u petak ujutro u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" radionicama crtanja za djecu, inspiriranim Arsenovom ljubavlju prema crtanju. Djeca će se likovno izražavati kroz njegove stihove i glazbu, a najbolji radovi bit će izloženi na Tvrđavi sv. Mihovila u subotu, u večernjim satima, prije velikog koncerta.

image

Arsen - Čovjek kao ja

Paralelno s tim, u Kući umjetnosti Arsen održat će se panel na kojem će sudjelovati Saša Lošić Loša, razmatrajući Arsenovu ostavštinu i utjecaj na glazbu.

Događanja se nastavljaju nizom besplatnih koncerata za građane Šibenika i njihove goste. U petak navečer, na prekrasnoj lokaciji kod krstionice Katedrale sv. Jakova, klapa Sebenico izvodit će Arsenove pjesme. Na Trgu Ivana Pavla II (ispred Male lože) publika će uživati u nastupu Zvonimir Radišić Trija i jedinstvenim jazz izvedbama Arsenovih filmskih skladbi, posebno aranžiranim za ovu priliku. Dan će završiti velikim koncertom na Tvrđavi Barone za kojeg su ulaznice rasprodane, a na kojem će nastupiti: Matija Dedić, Lu Dedić, Zoran Predin, Lea Dekleva, BluVinil, Ivana Husar Mlinac, Tina Vukov, Saša Lošić Loša, Marija Mirković, Josip Palameta i Kristijan Beluhan.

Subotnje jutro započinje novom radionicom crtanja za djecu u prostoru gradske knjižnice, nastavlja se panelom u Kući umjetnosti Arsen na kojem će o ostavštini velikog umjetnika pričati Zoran Predin. Nakon toga slijedi akustični koncert Kristijana Beluhana kod Katedrale. Spektakularni glazbeni dan upotpunit će koncert Matije Dedića, Zvonimir Radišić Trija i gudačkog kvarteta Vortex Strings u Kući umjetnosti Arsen, gdje će se izvoditi Arsenova glazba za film, serije, TV i kazalište.

Predvečer će u Samostanskom mediteranskom vrtu Sv. Lovre ženski gudački kvartet Vortex Strings na klasičan način interpretirati Arsenove skladbe, a dvodnevno slavlje glazbe i umjetnosti kulminirat će završnim koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila za kojeg se ulaznice još mogu kupiti u sustavu Eventim. Na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu po nekoliko pjesama izvest će Matija Dedić, Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Amira Medunjanin, Natali Dizdar, Mia Dimšić, Alen Slavica i Mate Grgat.

image

Arsen - Čovjek kao ja

"Arsen, Čovjek kao ja" projekt je posvećen očuvanju i promociji bogate glazbene ostavštine Arsena Dedića, a cilj projekta je kroz različite kulturne i glazbene sadržaje približiti Arsenov opus novim generacijama i obogatiti kulturnu ponudu Šibenika.

Projekt organiziraju Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas dok je glazbeni producent cijelog događanja Nikša Bratoš. Suorganizatori događanja su Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tvrđava kulture Šibenik, a projekt su podržali i brojni partneri. Tako HEP već dugi niz godina podupire očuvanje i promociju hrvatskih kulturnih sadržaja i baštine, u čemu važan dio zauzima i Arsenov umjetnički opus. Svoju podršku su pružili i: Ministarstvo kulture i medija, Privredna banka Zagreb, Dalmare Shopping Centar, dm, Hrvatski Telekom, CARWITZ rent a car, Hotel Olimpya, Hotel Olimpya Sky, Hotel Bellevue, Hotel Armerun, Hvar Hills, ZAMP, DD produkcija, Jutarnji list i Šibenski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 11:18