Goran Ivanišević i Anto Joskić družili se s mladim ljubiteljima tenisa na Plava Laguna Croatia Openu Umag

Plava Laguna Croatia Openu Umag/promo

Tenis je sport koji od malih nogu razvija disciplinu, motoričke vještine i timski duh, a posebno je važan za djecu koja kroz igru i natjecanje uče važne životne lekcije. Ove godine, Kids Week by Podravka na Plava Laguna Croatia Openu Umag donio je mnoštvo radosti i sportskih aktivnosti za najmlađe ljubitelje tenisa. Djeca su tijekom punih pet dana imala priliku zaigrati tenis s nekim od svojih najvećih teniskih idola.

image

Plava Laguna Croatia Openu Umag/promo

Tako se naš mladi tenisač Mili Poljičak pridružio prvom ovogodišnjem Kids Weeku, družeći se s oko trideset mališana iz Umaga i drugih gradova Istre. Sljedećega dana u ponedjeljak djevojčice i dječaci zaigrali su tenis s talijanskim tenisačem Fabiom Fogninijem i kolumbijskim tenisačem Cristianom Rodriguezom. Treći dan Kids Weeka okupio je prošlogodišnje pobjednike parova, hrvatskog tenisača Nina Serdarušića i slovenskog tenisača Blaža Rolu. U srijedu su se djeca upoznala s teniskim robotom Karlom za ispucavanje loptica. Robot Karlo oduševio je mališane, omogućujući im da vježbaju preciznost i tehniku. Uz teniskog robota, djeca su uživala u igri s tenisačima Denijem Žmakom, Karlom Kajinom i Dujom Ajdukovićem. Ajduković je mališanima dao i koristan savjet: „U tenisu je bitno trenirati i biti uporan“.

image

Plava Laguna Croatia Openu Umag/promo

Četvrtak je bio posljednji dan dječjeg tjedna u sklopu umaškog turnira kada su se mališanima na teniskom terenu pridružili proslavljeni tenisač Goran Ivanišević i najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić.

Joskić je u popodnevnim satima igrao svoji prvi meč na ovogodišnjem izdanju ITF Wheelchair Croatia Opena Umag by HEP, kojeg već pet godina organizira uz vrijednu podršku Hrvatske elektroprivrede. No, to ga nije spriječilo da zajedno s Goranom mladim ljubiteljima tenisa pruži pokoj savjet i motivira ih da se bave sportom, te jednog dana i sami postanu sportske zvijezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:44