Istarsko maslinovo ulje Oio Vivo je jedno od 10 najzdravijih na svijetu

 Marijana Ćurt

Zbog svog kemijskog sastava ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo Vodnjanska Buža proglašeno je jednim od 10 najzdravijih ulja na svijetu.

Na osnovu provedenih kemijskih analiza koje je proveo respektabilan tim stručnjaka izdavačke grupacije Mercacei-Edimarket Editores, Oio Vivo Vodnjanska Buža jedno je od 10 najzdravijih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu (TOP 10 Healthy 2024. EVOO-a). Navedena grupacija je specijalizirana za izdavanje stručnih publikacija iz sektora maslinarstva, a svojim čitateljima nudi samo najpouzdanije i najpriznatije informacije.

Najutjecajniji i najpriznatiji međunarodni tim stručnjaka koji trenutno ocjenjuje kvalitetu svjetskih maslinovih ulja, ovo iznimno priznanje dodijelio je Oio Vivo Vodnjanskoj Buži zbog ukupnog udjela polifenola u njenom kemijskom sastavu.

image
Oio Vivo

Naime, ekstra djevičansko maslinovo ulje ima bezbroj dobrobiti za ljudsko zdravlje. TOP 10 Healthy EVOO-a prepoznaje i nagrađuje ona koja u svom kemijskom sastavu imaju povećanu razinu polifenola. Polifenoli su antioksidansi koji usporavaju proces starenja stanica i neutraliziraju štetne slobodne radikale koji bi inače oštetili ljudske stanice, a samim time i povećali rizik od stanja poput raka, dijabetesa i bolesti srca. Njihov udio u maslinovom ulju ovisi o brizi i predanosti plodu maslina u procesu proizvodnje.

image
Marijana Ćurt

Oio Vivo Vodnjanska Buža je sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje uravnotežene gorčine i pikantnosti koje se odlično sljubljuje sa svim jelima, a dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoju kvalitetu.

Treba naglasiti, da ju je u svijetu maslinarstva vrlo poznat i cijenjen katalog Evooleum, koji se također nalazi u sastavu grupacije Mercacei-Edimarket Editores, već dvije godine zaredom svrstao u elitno društvo 100 najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

image
Marijana Ćurt

Svoje oduševljenje i ponos ne može skriti trojac koji je zaslužan za ovaj senzacionalan uspjeh, Vlado Ćorluka, Martin Milas i Velimir Jurić.

Nakon svih zlata koja su osvojili na natjecanjima diljem svijeta, ovo priznanje je čak i njih ostavilo bez daha. Stati ravnopravno uz bok velikih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz Španjolske, Italije i Grčke, te zadržati kvalitetu na visokom nivou dugi niz godina, za njih je velika čast, a dobiti priznanje za svoje ulje da je jedno od deset najzdravijih ulja na svijetu, je veliki uspjeh ne samo za njih, već i za Istru i Hrvatsku.

image
Oio Vivo

Oio Vivo je brend ekstra djevičanskih maslinovih ulja tvrtke Oleum Maris iz Vodnjana. Vlado Ćorluka, Martin Milas i Velimir Jurić, troje zaljubljenika u maslinovo ulje bili su dovoljno hrabri da 2009. godine podignu najveći maslinik u južnom dijelu Istre. Maslinik se proteže na površini od 56 hektara na kojoj je zasađeno 15000 stabala maslina. Svo ulje koje ovaj vrijedni trojac proizvodi isključivo je od maslina iz vlastitog uzgoja. Uvijek rade ranu berbu jer svježi plod osigurava vrhunsku kvalitetu zelenih i mirisnih maslina. U svojoj ponudi imaju četiri monosortna ulja: Vodnjansku Bužu, Žižoleru, Rozinjolu, Istarsku Bjelicu te dvije mješavine Bon i Gajardo.

image
Marijana Ćurt

Već je opće poznato da Oio Vivo godinama dobiva nagrade, kako i u Hrvatskoj, tako i u svijetu, zbog čega su među proizvođačima i kupcima prepoznati po vrhunskoj kvaliteti maslinova ulja. Dubai, New York, Tokio, Pariz, Berlin, Monte Carlo, London… sve ove velike svjetske gradove pokorili su svojim uljima. Gdje god su poslali svoje ulje, osvojili su samo zlato, te ih zato s pravom možemo nazvati svjetskim šampionima, a njihovo ulje tekućim zlatom.

Ovaj nevjerojatan uspjeh kojim se mogu pohvaliti rijetki u Hrvatskoj i svijetu, rezultat je kontinuiranog rada, ulaganja, upornosti i predanog rada svih djelatnika, te prije svega ljubavi prema maslinama.

Planova za budućnost imaju mnogo, od izgradnje nove degustacijske sale u kojoj bi svoja maslinova ulja sljubljivali s hranom i na taj način svojim posjetiteljima pružili kompletan doživljaj, do gradnje vlastite uljare.

image
Marijana Ćurt

Vjerujemo da će ovi vrijedni istarski maslinari ostvariti te svoje planove, a do tada, u jedno smo sigurni, njihov izbor je kvaliteta prije svega i stvaranje vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Mi, konzumenti, možemo im na tome biti zahvalni jer imamo zadovoljstvo uživati u njihovom prirodnom maslinovu soku punom zdravlja i vitalnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 09:52