Marina Korkyra – sigurna luka i atraktivna gastronomska destinacija

Marina Korkyra

 E2 Studio

Vežite se za Velu Luku i otkrijte sve čari ovog opjevanog jadranskog bisera

Marina Korkyra otvorila je svoje gatove 2020. godine i tako pozicionirala Velu Luku kao poželjnu nautičku destinaciju.

Marina raspolaže sa 132 veza te s barom i restoranom koji pružaju nezaboravan pogled na cijeli velolučki zaljev. Zalazak sunca s pogledom na otočić Ošjak jedan je od najljepših na Mediteranu. Marina Korkyra zadivljuje svojim prepoznatljivim i inovativnim dizajnom i vrlo je popularna među nautičarima i ostalim posjetiteljima Vele Luke.

Bar i restoran otvoreni su za nautičare kao i za sve goste, mještane, gurmane i one koji jednostavno vole sjesti na dobru kavu, čašu domaćeg vrhunskog vina i uživati u odmoru. A la carte restoran Luky nudi ukusna i atraktivna jela bazirana na kombinaciji tradicionalnih i modernih receptura, a većinu kvalitetnih namirnica isporučuju lokalni dobavljači.

Specifičan i 9,5 km dug velolučki zaljev čini marinu Korkyra prirodno sigurnim mjestom za nautičare, a za kraj sezone planirani su radovi na finalnoj fazi čime će marina dobiti dodatnih 45 vezova i lukobran.

O kvaliteti rada marine Korkyra najbolje svjedoče brojne nagrade osvojene u samo četiri godine od otvaranja. Od 2022. godine marina je nositeljica Plave zastave, cijenjenog priznanja koje je garancija da su u marini zadovoljeni visoki ekološki standardi te da je briga za more i obalni pojas na visokom nivou. Osim Plave zastave za 2022., 2023. i 2024. godinu, marina Korkyra osvojila je i Brončano jedro 2022. godine za 3. najbolju marinu u Hrvatskoj te posebno priznanje za najljubazniju hrvatsku marinu 2023. godine.

image

Marina Korkyra

Mario Zlokić

Nedaleko od marine nalazi se i moderno opremljen hotel Korkyra, idealno odredište za opuštajuće ljetovanje daleko od ubrzanog tempa svakodnevnog života. Mjesto je to gdje ćete uz šum mora i cvrkut ptica provesti savršen odmor, bilo da je riječ o obiteljskom ili romantičnom putovanju. Za osvježenje u vrućim ljetnim danima ispijanje finih koktela na prekrasnoj terasi uz bazen pravi je izbor, a bazen je dostupan i gostima marine Korkyra.

Gosti nautičari koji dolaze u marinu traže gastronomski doživljaj mjesta te očuvanu kulturnu i prirodnu baštinu, kao i kvalitetnu ponudu. Upravo Vela Luka, poznata po glazbi, dobroj hrani i nezaboravnim zalascima sunca koji se najbolje vide iz velolučke rive i marine Korkyra, može pružiti svakom gostu potpuni doživljaj destinacije.

Za uživanje u najljepšem zalasku sunca i svim ostalim pogodnostima koje marina Korkyra nudi, potrebno je samo doploviti do Vele Luke te kao što i sam slogan kaže: „Vežite se za Velu Luku“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 13:41