Najveća operna zvijezda današnjice Elina Garanča ponovo u Lisinskom

FINplan dovodi u Zagreb najpoznatiju mezzosopranisticu Elinu Garanča, koja će gostovat 2025. godine po treći put u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Latvijska operna pjevacica Elina Garanca, odrzala je koncert u KD Vatroslav Lisinski uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i pod dirigentskom palicom Karel Mark Chichona.
Na fotografiji: Elina Garanca (mezzosopran).

 Neja Markicevic/cropix/Cropix

Letonska mezzosopranistica Elina Garanča je jedna od najvećih opernih diva današnjice. Proslavila se izvedbom Carmen u njujorškoj opernoj kući Metropolitan, međutim podjednako su uspješne njezine interpretacije Mozartovih heroina, belkantističkog opernog repertoara, kao i sakralnih djela. Nastupala je u najvažnijim opernim kućama, kao što su njujorška Metropolitan opera, londonska Kraljevska opera Covent Garden, Bečka i Bavarska državna opera, Wiener Konzerthaus, bečki Musikverein, Grand Théâtre u Ženevi, Semper Oper u Dresdenu, pariška Opera Garnier itd.

"Garanča pjeva s bogatim zvukom, s nepogrešivim osjećajem za nijansu i sadržaj fraze, i primamljivom senzualnošću. Jasnoća njezina pjevanja čini Carmen inteligentnom i lukavom."

The New York Times

"Gospođa Garanča ima sve što je potrebno: muzikalnost, tehniku, glas, samouvjerenost, pamet, dramski opseg i izgled filmske zvijezde."

New York Sun

Više informacija o koncertu uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 10:59