Priprema, pozor… Grill!

Otvaramo sezonu roštilja u Eurospinu

promo 

Dolazak proljeća i uživanje u dugim, sunčanim danima znači povratak omiljene aktivnosti na otvorenom – roštiljanja! Kulinarska tehnika koja je ujedno i vrhunski užitak te spoj dobre zabave, omiljene hrane i društva, zahtijeva dobar žar i umjerenu vatru, kako bi meso zadržalo prepoznatljiv miris. Kako bi se lakše prepustili umijeću roštiljanja i kreiranju vrhunskih okusa sa žara, Eurospin je u novoj tjednoj ponudi pripremio izvrsne gastro poslastice za prave grill majstore. Od 22. do 28. travnja, u Eurospin trgovinama u Zadru, Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Požegi, Križevcima i Požegi možete pronaći veliki izbor grill delicija te sočnih umaka po povoljnim cijenama.

Priprema finih okusa

Svaki pravi grill majstor zna da ključ u postizanju finog mirisa i okusa leži u odabiru kvalitetnog komada mesa i njegovoj pripremi. Tradicionalno od mesa na roštilju najčešće su ćevapčići, kobasice, ražnjići, vratina ili piletina, no sve je veća potražnja i za sočnim burgerima. Priprema ove popularne američke barbecue delicije zahtijeva čuvanje na hladnome sve do trenutka pečenja, nakon kojeg trebaju odstajati 5 do 10 minuta da ostanu sočni.

image
promo

Okus mekanog i sočnog komada mesa, hedonizam u svakom zalogaju, dodatno će upotpuniti kvalitetni umaci. Jedan od njih je ajvar, umak od paprike i patlidžana čija, koji u svojoj blagoj ili ljutoj varijanti zaokružuje okus mesa s roštilja.

Uz meso, povrće sa žara i fini umak, grillani kruh poslužit će kao odličan dodatak jelima s roštilja. Tajna njegovog posebnog okusa leži u tome što se na grill stavlja preko mesa, kako bi dodatno upio njegove sokove i arome. Kako bi bio još hrskaviji i ukusniji, kruh je potrebno premazati s nekoliko kapi maslinovog ulja i grančicom ružmarina.

image
promo

Pića s kojima nećete pogriješiti

Uz dobar roštilj i društvo, neizostavno je i pivo, kao kruna ovog popularnog gastro užitka. Osim što odlično gasi žed, pivo također otvara apetit i krijepi dok se meso peče na grillu. Tamnije pivo, kao i ono s okusom prženog slada, izvrsno se slaže uz crveno meso, dok svjetlije više odgovara uz piletinu ili teletinu.

Roštilj se smatra jednom od najstarijih tehnika pripreme hrane, samim time sljubljuje se i uz najstarije piće na svijetu - vino. Izbor može pasti na crno vino ili pak popularni rosé, no većini je uz roštilj najdraži gemišt u omjeru vina i mineralne vode po vlastitom guštu.

image
promo

Fotku objavi, grill postavi!

Pravi majstori roštilja već sada mogu pokazati svoje grill vještine izvan kruga obitelji i prijatelja! Eurospin je pripremio kreativni natječaj Fotku objavi, grill postavi! u kojem možete sudjelovati od 22. do 28. travnja. Najkreativniji grill majstori imat će priliku pokazati svoje vještine te osvojiti čak 7 grill paketa! Više detalja o natječaju pronađite na eurospin.hr.

image
promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 12:33