Ovaj petak na Dolac dolaze Dubravkin put i chef Roko Nikolić te Pigeria Gudin i Sexy Cow iz Splita

PLACe market

 promo

PLACE market, nacionalni projekt oživljavanja tržnica koji svaki petak na Dolcu u Zagrebu okuplja neke od najpoznatijih domaćih chefova i ovaj zadnji petak u ovoj godini, nakon prošlog odličnog blagdanskog petka, donosi respektabilna imena na najpoznatiju zagrebačku tržnicu.

Prošli petak tako su na Dolcu kuhali chefovi Melkior Bašić, splitski Artičok s chefom Stipom Šušnjarom, chef Martin Reljanović ispred Metroa, Pigeria Gudin, ali i brojni drugi stalni ugostitelji PLACe marketa.

image

PLACe market

promo

Kruna večeri bio je dolazak Sv. Nikole koji je dvjestotinjak djece poklonio pune vreće poklona partnera u kojima su se našli predivni proizvodi poput Avene Xeracalm gela za osjetljivu dječju kožu, kupona za popust u Lunilou dućanu u Kaptol centru, snježne kugle od Lafaboo i Djeco-a, Podravka proizvoda - Lino njupalica, Lino Lade, Lino Moj prvi flips, Lino pillowsa i Šumi bombona, a bila je tu i igračka Minigenie OombeeBall FatBrainToy za senzomotorni razvoj, Cloud and Co. Jewelry ogrlica, Curaprox četkica i pasta za zube ali i brojni iskustveni pokloni poput – kupona za Igrandiu, ulaznice za Muzej čokolade Zagreb, ulaznica za Dječji Escape Room i GK Zar ptica, a za slatkiše se pobrinuo Metro. Djeca su uživala i bilo je predivno vidjeti osmjehe na dječijim licima dok im je Sv. Nikola pričao svoju priču.

image

PLACe market

Sasa Drobac/

Ovaj petak na plac dolazi Dubravkin put, drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, nakon Noela koji je redovan izlagač na Place marketu, a koji ovaj petak sa chefom Tiborom Valinčićem gostuje na blagdanskom izdanju jedinog hrvatskog noćnog marketa. Veselimo se saznati što će nam pripremati chef Tibor. Dubravkin put pripremati će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough foccaci uz pesto od pistachija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. Sarma je u biti šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje i espumom od sarme, a tu je i slatka „spicy appple carrot caramela“ odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka te chantily bijela čokolada, uz to posluživati će se i vrući koktel na bazi pelina i lješnjaka.

image

PLACe market

Sasa Drobac/

Chef Roko Nikolić dijeliti će štand sa svojim prijateljima iz Split, Pigeriom Gudin koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Chef Roko Nikolić pripremati će Scotch Egg – kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.

image

PLACe market

Sasa Drobac/

Ono što je posebno zanimljivo je susret starih prijatelja iz Splita – Pigerie Gudin i Sexy Cowa, susret prasice i kravice. Sexy Cow najpopularniji je street food lokal u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu i za čije su ručno rađeni „wrapove“ odnosno tortille Zagrepčani čekali u nikad dužim redovima.

Na tržnicu Dolac vraća se i food bloger i influencer Vedran Bošković koji će pripremati zanimljive kobasice u pizza tijestu. A tu je i po prvi puta štand artisan proizvoda od kave WellBean World koji će nuditi brojne slastice.

image

PLACe market

Sasa Drobac/

Osim navedenih tu su i neki standardni specijaliteti na Tržnici – odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea, vrhunski Pad Thai iz Thai Thai-ja gulaš od divljači i crni rižoto od chefa Vedrana Stojaneca iz Oui chefa te sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija.

image

PLACe market

Sasa Drobac/

Uz vrhunsku klopu, tu su vrhunski topli kokteli, kuhano vino, kuhani Hendrick‘s gin i svakakvi topli blagdanski miksevi koji će nas, uz grijalice i grijati. Za atmosferu će biti zadužen DJ MM, a za one kojima će i dalje biti zima, tu će biti Iggy štand koji će prodavati premekane i predivne šalove i kape idealne za blagdanske poklone, ali i momentalno zagrijavanje. Vidimo se ovaj petak, 13. prosinca na Dolcu od 18h!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 14:57