Plava Laguna Croatia Open Umag - tenisači koristili slobodno vrijeme između mečeva za relaksaciju uz brojne dodatne sadržaje turnira

Andrey Rublov

 Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/

Posljednjih mjesec dana grad Umag ponovno je postao centar svih zbivanja uslijed još jednog izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag. Prošli je tjedan bio ispunjen fantastičnim teniskim mečevima, a mnogi svjetski tenisači koji su se došli boriti za titulu najboljega, između igranja tenisa pred brojnom publikom slobodno su vrijeme provodili na raznim aktivacijama u sklopu umaškog turnira. Od igranja tenisa s najmlađima, nogometa pa sve do uzbudljive vožnje na jet skijevima, tenisa na sup daskama i potpisivanja loptica svojim mnogobrojnim fanovima, zabave jednostavno nije nedostajalo.

image

Mili Poljičak

image

Cristian Rodríguez i Fabio Fognini

Manuel Paljuh/

Kids Week by Podravka na Plava Laguna Croatia Openu Umag donio je mnoštvo radosti za najmlađe ljubitelje tenisa. Djeca su tijekom punih pet dana imala priliku zaigrati tenis s nekim od svojih najvećih teniskih idola. Mladi tenisač Mili Poljičak družio se tako s oko trideset mališana iz Umaga i drugih gradova Istre koja su mu pokazala svoje vještine s reketom. Talijanski tenisač Fabio Fognini i kolumbijski tenisač Cristian Rodríguez u parovima su igrali protiv djece, stvarajući nezaboravne trenutke koje će pamtiti cijeli život. Trećeg dana Kids Weeka djeca su se zagrijala, natjecala u grupama, te usavršavala svoje tehnike u igri protiv hrvatskog tenisača Nina Serdarušića i slovenskog tenisača Blaža Rolu što je bilo posebno iskustvo za sve male tenisače. Deni Žmak, Karlo Kajin i Duje Ajduković također su odmjerili snage s djevojčicama i dječacima, pružajući im dan pun tenisa i zabave.

image

Deni Žmak, Karlo Kajin i Duje Ajduković

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

Fábián Marozsán i Fernando Romboli

Aktivnost koja se ne propušta na Plava Laguna Croatia Openu Umag svakako je Triglav SUP(er) tenis na vodi. Ovaj zabavni sportski izazov vrlo je popularan među igračima koji moraju zaigrati tenis balansirajući se na supovima. Ovoga puta u istom su se okušali brazilski tenisači Fernando Romboli i Marcelo Zormann. Nešto drugačijoj aktivnosti na vodi prepustili su se dvojica tenisača Fábián Marozsán iz Mađarske i Fernando Romboli iz Brazila koji su istražili ljepote predivnog umaškog zaljeva Plava Laguna vožnjom na jet-skiju.

image

Lorenzo Musetti

image

Flavio Cobolli

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

Luciano Darderi

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/

Trojica talijanskih predstavnika na ovogodišnjem teniskom turniru, točnije Lorenzo Sonego, Flavio Cobolli i Luciano Darderi, na jedan su dan teniske rekete zamijenili nogometnim kopačkama. Svoje nogometne sposobnosti testirali su s trojicom igrača nogometnog kluba Umag dok su pucali penale i zabijali golove dok su driblali.

image

Holger Rune

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

Francisco Cerundolo

Tenisači su izdvojili i vrijeme za druženje sa svojim vjernim obožavateljima kako bi osigurali zajedničku fotografiju ili autogram. Među njima su bili deveti tenisač svijeta Andrey Rublov, te 16. igrač svijeta, drugi nositelj Plava Laguna Croatia Opena Lorenzo Musetti i danski tenisač Holger Rune. Jedan od najboljih argentinskih tenisača Francisco Cerundolo odgovarao je na pitanja iz publike na jednom od druženja, među kojima je bilo i mnogo djece, nakon čega je izdvojio trenutak za navijače kojima je potpisivao teniske loptice.

image

Jakub Menšik i Flavio Cobolli

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/

Slovenski tenisač Jakub Menšik i talijanski predstavnik Flavio Cobolli svoje su jedno slobodno popodne proveli u ulozi novinara te su jedan drugome postavljali pitanja o tome gdje se vide nakon teniske karijere, tko je prva osoba koju zovu nakon završetka meča ili koju vrstu glazbe slušaju. Umag je još jednom pokazao kako sport i zabava mogu ići ruku pod ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 13:13