PROMO

Pobjednik projekta „Startaj Hrvatska” Goran Čipčić: U svakoj odluci slušam svoje srce

„Startaj Hrvatska”, Zorina mast
 SPAR

Pobjednik jedinstvenog projekta „Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca je Goran Čipčić. „Krenuo sam iz konobe stare 30-ak godina, a zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska uspio sam Zorinu mast postaviti na police velikog trgovačkog lanca“. Tako ukratko zvuči priča pobjednika prve sezone Gorana Čipčića kojom opisuje svoj poduzetnički razvoj i priliku koja mu se pružila uz podršku stručnog tima SPAR-a Hrvatska.

“Kada sam saznao da je Zorina mast HIT proizvod 2020. prva reakcija možda i nije bila toliko emotivna, ali kada se dojmovi slegnu shvatiš što se zapravo dogodilo i kako smo svi zajedno postigli veliku stvar. Proizvod koji se radio u konobi izrastao je u novi, inovativni hrvatski brend. Realizacija cijelog projekta u kojem sam dao cijelog sebe zaista me jako promijenila i utjecala na moj život. Napokon radim ono što volim i mogu reći da sam pronašao sebe”, ističe Goran Čipčić. Potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa SPAR-om Hrvatska kruna je njegova rasta i razvoja kroz projekt, odaziva na suradnju, promptnosti u izvršavanju zadataka i proaktivnosti, kao i potražnje kupaca za proizvodom.

Da Zorina mast ima potencijal postati hit proizvod, kaže, nije sumnjao niti trenutka. No Goran je svjestan i da je pred njim još posla. “Pobjeda za mene predstavlja veliku odgovornost u kojoj moram potvrditi zašto je Zorina mast izabrana kao HIT proizvod. Ostati u trgovačkom lancu nije lako, zato su ispred mene dvije godine u kojima moram dati sve od sebe kako bi Zorina mast mogla biti dostupna svima onima kojima je potrebna”, pojašnjava.

image
„Startaj Hrvatska”, Zorina mast
SPAR

Osim statusa HIT proizvoda, Goran Čipčić je u projektu „Startaj Hrvatska” dobio i priliku za učenje. Jedna od najvažnijih lekcija je, kaže, znanje kako surađivati i kako komunicirati u poslovanju. „Podrška SPAR-a Hrvatska bila je velika motivacija za mene. Kroz sve ovo vrijeme naučiš kako je u životu najbolje slušati svoje srce i nikada ne odustati od svojih snova. Nikome nije lako, ali smo tu da se borimo. Otvorenim i fleksibilnim razgovorom mogu se napraviti velike stvari“, dodaje.

Nakon ovog iskustva, među najvažnije poduzetničke vještine ističe hrabrost i svjesno preuzimanje rizika. „Ima trenutaka kada si okružen transakcijama velikog iznosa, kada je jako bitno ostati sabran u svemu tome. Biti oprezan i čuvati se onoga da novac ne upravlja tobom, već ti s njim. Uvijek se vodim teorijom kako ne smijemo dopustiti da našim životom upravljaju tri stvari - novac, prošlost i ljudi. Vodim se filozofijom kako pri svakoj situaciji i odluci slušam svoje srce, ma koliko god dobrih savjeta dobio. Ako i pogriješim, iz neuspjeha dolazi uspjeh”, navodi Goran.

image
Helmut Frenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska s kandidatima
Miljenko Hegedic

Uz priliku za učenje i usavršavanje proizvoda, ide i poneki izazov. Kako danas otkriva Goran, u travnju ove godine zatekao se u situaciji u kojoj gotovo ništa nije još pokrenuo, a rokovi su se bližili. „Najveće iskušenje u životu bio je trenutak kada sam dobio narudžbu od 8.000 komada Zorine masti. Nadnaravna snaga koja je djelovala u meni bila je od velike koristi. Čitavo vrijeme slušao sam unutarnji glas koji mi je govorio da se sve odvija dobro i da strah ostavim po strani“, naglašava.

Zorina mast, proizvod kojim se natjecao za laskavu titulu HIT proizvoda 2020. i ugovor sa SPAR-om Hrvatska, nosi ime po Goranovoj baki Zori. Receptura za izradu Zorine masti je tradicionalna, a sastojci prirodni i dolaze od lokalnih uzgajivača s područja Dalmacije. Baka Zora, naravno, nije mogla skriti oduševljenje odličnim vijestima. „Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam ušao na ulazna vrata s uokvirenom titulom, a baka čisti u hodniku. Taj pogled, taj osmijeh i ljubav koju sam osjetio, mislim da neću zaboraviti cijeli svoj život. Kada su u početku svi negirali moju ideju i viziju, nakon godinu dana se pojaviš s titulom HIT proizvoda u babinoj kući. Baka je ponosna, suze su joj same potekle jer u ovom svemu vidi cijeli svoj trud kroz sve ove godine. Nakon svega sam joj potvrdio kako ćemo i dalje spavati pod istim krovom”, poručio je Goran i dodao da njegov razvojni put može biti velika motivacija svima koji se boje rizika ili ulaska u poduzetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 13:25