Sunčani Hvar očekuje povijesno najbolju godinu

Sunčani Hvar

 Vojko Basic/Cropix

Destinacija Hvar

Hvar, kao najpoznatiji hrvatski otok, već dugi niz godina potvrđuje svoj status i kao jedan od najpoželjnijih mediteranskih destinacija. Priznanja uglednih renomiranih časopisa za putovanja uključuju prestižni Conde Nast Traveler Readers Choice Awards koji je izabrao Hvar kao najbolji otok u Europi, te Travel + Leisure koji je postavio Hvar na listu najboljih otoka Europe i svijeta.

Sunčani Hvar Hotels

Sunčani Hvar je vodeća hotelska kuća na otoku Hvaru, najsunčanijem otoku Mediterana. U portfelju kompanije nalazi se širok spektar ponude, od ekskluzivnih do klasičnih hotela, kamp i beach klubovi. U smještajnom kapacitetima ukupno može dnevno primiti više od 2000 gostiju. Vizija SHH promovira odgovoran turizam u skladu sa svjetskim trendovima u turizmu, kontinuirano unapređivanje kvalitete usluga i omogućavanje gostima izvorno lokalno iskustvo kako bi iskusili originalne vrijednosti destinacije, s naglaskom na autentičnost i pružanje jedinstvenih iskustava za svakog gosta.

Smještaj i ostale usluge Sunčanog Hvara su prvenstveno usmjerene na goste više platežne moći na globalnoj razini te se svojim razvojnim projektima dodatno usmjerava upravo prema premium segmentu ponude usmjerene prema najkonkurentnijim tržištima svijeta, SADa, Kanade, Brazila i Australije.

Od 2023 godine broj 1 tržište na razini Sunčanog Hvara jest tržište Sjedinjenih Američkih Država, koje zajedno s tržištem Ujedinjenog Kraljevstva čini preko 50% svih gostiju grupacije.

Sunčani Hvar je i najveći poslodavac na otoku Hvaru, koji u sezoni zapošljava više od 700 stalnih i sezonskih radnika. Kontinuirano ulaganje u ljudske resurse osigurava stalne sezonske poslove te otvara mogućnosti stalnog zaposlenja i izgradnje karijere u turizmu.

image

Sunčani Hvar

Nikola Vilic/Cropix

Portfolio Sunčanog Hvara

Zasigurno neprepoznatljivi hotel u grupaciji Sunčanog Hvara jest hotel Palace Elisabeth. Otvoren 2019 godine kao prvi hotel s 5* na otoku Hvaru, član prestižnih grupacija Leading Hotels of the World i Virtuoso je od samog početka podigao ljestvicu kvalitete ponude luksuznog segmenta na Jadranu.

Ostali gradski portfelj uključuje hotele Adriana, hotel s najvećim spa kapacitetima na otoku, Riva Marinu, boutique hotel na samoj hvarskoj Rivi te prvi održivi hotel u Hvaru, Beach Bay.

Hotel Amfora, najveći resort na otoku Hvaru, svojim spektakularnim kaskadnim bazenom i nizom sadržaja idealan je odabir za parove, obiteljski odmor te održavanje poslovnih sastanaka i ekskluzivnih događanja.

Hotel Pharos, smješten u zelenoj oazi, je od ove godine unaprijeđen na 4 zvjezdice, te pruža idealnu kombinaciju premium destinacije te kvalitetne vrijednosti za novac.

image

Sunčani Hvar

Vojko Basic/Cropix

Poslovni rezultati

Prošla godina je u financijskom smislu bila najuspješnija godina "Sunčanog Hvara" do sada. Ostvareni su rekordni prihodi i operativna profitabilnost, dok se u 2024 godini očekuje dodatan rast prihoda te ukupne profitabilnosti Društva.

„Već ostvarene brojke premašuju prošlogodišnje, dok je i sama špica sezone bolja nego lani. Posebno nas veseli značajan porast u pred i post sezoni čime se pokazuje da strategija i usmjerenost Društva prema tržištima najviše platežne moći daju rezultat, pogotovo u situaciji kada većina drugih destinacija ima određenih izazova s fizičkim pokazateljima. Uz porast prihoda te kvalitetnu kontrolu troškova zaista očekujemo najbolju godinu ikad u povijesti Sunčanog Hvara“, rekla je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara.

image

Gordana Tomicic predsjednica uprave hotela Suncani Hvar

Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:31