Tjedan crne slavonske svinje u Osijeku

Najbolje od Slavonije na tanjurima renomiranih restorana

promo 

Doživite zlatnu jesen u Osijeku uz specijalitete crne slavonske svinje u restoranima Grada na Dravi.

Svako planiranje putovanja uključuje i istraživanje gastronomske scene destinacije i pronalaženje savršenog mjesta za nezaboravno čašćenje nepca. Planirate li put istoka između 5. i 13. studenog 2022., u Osijeku ćete imati jedinstvenu priliku kušati birana jela od nadaleko poznate crne slavonske svinje. Najbolja kontinentalna destinacija gradskog turizma bit će tako i najbolja destinacija vrhunskog gurmanskog užitka u kojoj ćete tijekom Tjedna crne slavonske svinje u određenim restoranima moći kušati „black menije“ s inovativnim jelima ove autohtone i tradicionalne pasmine. Čarolija okusa jela od crne slavonske svinje na posebnim menijima bit će dostupna u šest renomiranih restorana grada i okolice: Crna svinja, Čingi Lingi čarda, Lumiere, Projekt 9, Zimska Luka i Restoran Waldinger.

image

promo

Ivana Kainz/

Sočnost, kvaliteta i mesnatost samo su neke od odlika crne slavonske svinje, a u rukama vrhunskih chefova kuhinje one će se na tanjuru spajati sa svježim i sezonskim namirnicama u harmonična i bogata jela. Tako će se, primjerice, na jelovnicima moći pronaći sporo kuhani vrat crne svinje na pireu od bundeve ili pak file crne svinje u tartufati. Da je odabir pravog vina ključan element gourmet doživljaja, poznata je stvar pa se uz bogatstvo okusa preporučuje i „bogato vino“ iliti vino punog tijela, a za preporuku ili odabir pobrinut će se vaši topli domaćini. Preporuka će prvenstveno biti kušanje vina „osječkih vinara“, odnosno vinara s osječkom adresom čiji su se vinogradi smjestili u plodonosnim vinogorjima hrvatskog Podunavlja: Baranji i Erdutu.

image

Osijek

Mario Durkic_Horizont Solutions/

Tjedan crne slavonske svinje bit će tako prilika svim gurmankama i gurmanima da posjete srce hrvatskog istoka u jesenskom ruhu i zaljube se u njega kroz želudac. Posjetite li Osijek i njegovu okolicu u vrijeme Tjedna crne slavonske svinje, imat ćete jedinstvenu priliku proširiti svoju enogastronomsku avanturu upoznavajući se i s tradicijom Martinja na slavonsko-baranjskim vinogorjima kada užitak u vinu dobiva posebnu čar. Osim što je slavonska metropola dobro poznata destinacija odlične gastronomije, nagradu Najbolje kontinentalne destinacije gradskog turizma 2022. dobila je zahvaljujući nizu aktivnosti koje posjetitelje očekuju u Gradu na Dravi. Ovo je grad koji spaja regionalnu, tradicionalnu enogastronomsku ponudu i ambijent vrhunskih restorana, a njegova bogata kulturno-povijesna baština jednako je privlačna istraživačima gladnima znanja i onima koji se izgube u detaljima arhitekture i spokoju prirode. Grad je to baroka, secesije, historicizma, umjetnika i sportaša, zanimljivih muzeja i događanja, studenata i noćnog života, šetnica i parkova, rekreacije te, u konačnici, grad toplih domaćina i bogate trpeze. Ako već pristupačne cijene i vrhunska jela nisu bili dovoljan razlog da se zaputite putem istoka, ljepota Grada na Dravi sigurno može biti snažan motiv za posjet središta hrvatskog istoka.

image

promo

TZGO/

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osijek Gourmet, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 09:38