Velike avanture za male junake - 26. Špancirfest oduševit će najmlađe

Špancirfest je idealan za obiteljski izlet, dolazite li s djecom, jednako će se dobro zabaviti kao i odrasli. Najmlađi špancireri nisu ništa manje važni gosti najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, baš naprotiv, bogatstvo i raznolikost sadržaja za djecu, mališanima će priuštiti uspomenu za cijeli život. Evo što ih sve očekuje od 23. kolovoza do 1. rujna u Varaždinu.

Špancirfest

Park kreative – mjesto gdje sanjaju i stvaraju najmlađi kreativci

Prostor u hladovini iza varaždinske katedrale svih deset dana bit će prava oaza igre, stvaralaštva i kreativnosti. Iako kemija na prvu zvuči jako ozbiljno, ovdje će ona biti itekako zabavna u što će se uvjeriti vaši mališani, koji će pokušati sami napraviti vulkan, šumeću kupku, tornado, lava lampu ili slonovu pastu. U Znanstvenoj špajzi čeka ih još malo istraživanja svijeta dinosaura, gradnja tornja od cigle, kamena, stiropora…Naučit će i reciklirati te kako od drva i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu napraviti svoju igračku, a u radionicama Kreativnog nereda mali umjetnici mogu dati kreativnosti i mašti na volju pri izradi svojih festivalskih suvenira.

image

Park kreative

image

Park kreative

image

Park kreative

Mario Knor/
image

Park kreative

Mario Knor/
image

Park kreative

image

Znanstvena špajza

Mario Knor/

Muzej iluzija na Špancirfestu

Novitet ovogodišnjeg Parka kreative su 3D igre iz popularnog Muzeja iluzija koje će potaknuti znatiželju i istovremeno dobro zabaviti. Dio igara bit će dostupan i za kupnju svima onima koji žele da njihova djeca nastave istraživati i kod kuće.

Ukupno više od 100 znanstvenih, kreativnih i edukativnih radionica, kazališnih predstava, sportskih igara, mini disca i drugih sadržaja čeka ih na ovom mjestu koje vaši klinci neće htjeti tako brzo napustiti. Nemojte se protiviti, već zauzmite svoju poziciju u gastro kutku u sklopu Parka kreative, jer znate da su vam sve druge bitke unaprijed izgubljene.

image

Špancirfest

Mario Knor/

Novi sadržaji, još bolja zabava u Vindilandu

Pripremite role i koturaljke jer podno bedema Starog grada u popularnom Vindilandu čekat će vas ni manje ni više nego rolalište namijenjeno svim generacijama. Osim po danu, zabava će se nastaviti kad padne mrak jer rolanje po noći je još atraktivnije. Svakodnevnu igru i zabavu u Vindilandu upotpunit će druženje s brojnim sportašima, edukativne radionice i druga iznenađenja.

image

Vindiland

Gaming avantura

S najsuvremenijom gaming opremom i s popularnim videoigrama koje su hit među djecom, ovo će biti najdraže mjesto svih malih gamera. Uz Tekken, Fortnite, FC24 i druge omiljene videoigre uživat će u neograničenoj zabavi. Generacija Mortal Kombata i Super Maria ne brinite, slobodno se pridružite svojim mališanima, znamo da i vi jedva čekate primiti joystick u ruke. White Shark Gaming zona nova je atrakcija festivala za sve ljubitelje videoigara koji će moći isprobati najnovije videoigre i konzole, zaigrati neki od retro klasika, ali i odmjeriti snage na turnirima.

I još malo sadržaja za male koji će osvojiti i velike …

U sklopu Glazbene Klinike mali i veliki mogu se uključiti u radionice sviranja ukulelea, udaraljki, bubnjeva i street drumminga, avanturisti će dozu adrenalina dobiti u Lunaparku, a dječja zona postoji i u sklopu Špancir Burger Festivala, pa tako možete u miru uživati u slasnim burgerima dok će se vaši klinci zabavljaju u neposrednoj blizini.

image

Gaming zona

image

Glazbena klinika

Naravno, nismo zaboravili ni omiljeni dio - slatkiše! Šarene lizalice, gumeni bomboni, vafli preliveni čokoladom i druge slatke delicije na brojnim punktovima u gradskoj jezgri, bit će prava poslastica nakon dana ispunjenog igrom. Kad se svjetla ugase i festival završi, upravo će dječji osmjesi i sjećanje na te vesele trenutke ostati urezani u srcima najmlađih. A djeca su najiskrenije publika, zar ne?

image

Špancirfest

Proučite program na www.spancirfest.com i vidimo se u Varaždinu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 23:57