Više od 850 djece s pratiteljima ljetovali besplatno u Dalmaciji

Učenici u Splitu sa županom Ivanom Celjakom

 promo

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put za redom, besplatno su ljetovali u Splitu. U dvije grupe 771 učenik četvrtih razreda iz 34 škole bili su u Splitu na odmoru, a u pratnji su bila 82 pratitelja.

Besplatno ljetovanje učenicima i njihovim pratiteljima omogućila je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s prijateljskom Splitsko-dalmatinskom županijom.

Učenike prve grupe u Splitu je dočekao župan Ivan Celjak koji im je, zajedno sa zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Stipom Čogeljom, poželio dobrodošlicu u grad čiju je ljepotu davno prepoznao car Dioklecijan koji je svoju palaču podigao u Splitu. Upravo je Dioklecijanova palača bila jedna od lokacija koju su učenici posjetili tijekom svog ljetovanja. Osim stare jezgre grada Splita, posjetili su i stadion Hajduka „Poljud“, turističkim vlakićem razgledavali su Park-šumu Marjan, a ostalo je puno vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene te u Supetru na Braču gdje su svi učenici boravili jedan cijeli dan.

image

Sisačko-moslavačka i Splitsko-dalmatinska županija osigurali besplatno ljetovanje

promo

Izleti, razgledavanje grada i kupanje na poznatim plažama

„Sretan sam što smo treću godinu za redom našim učenicima osigurali besplatno ljetovanje. Djeca su i ovo ljeto uživali u svemu onome što pruža grad Split, jer za njih su organizirani bogati sadržaji od razgledavanja grada i znamenitosti do kupanja i uživanja na poznatim plažama. No, ono što je najvažnije i ono što ostaje su uspomene i divna iskustva koja su učenici ponijeli sa sobom i pamtit će ih sigurno do kraja života i upravo zbog toga ovo mi je jedan od najdražih županijskih projekata“, rekao je župan Celjak.

Odlična organizacija ljetovanja prethodne dvije godine, kao i mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti za učenike, pridonijeli su da je i ove godine bio veliki interes učenika za ljetovanje u Splitu.

Suradnja Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije

Besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz naše županije zajednički provode dvije prijateljske županije. Splitsko-dalmatinska županija osigurala je smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija je pokrila troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

image

Zgrada Gimnazije

promo

Nakon obnove zgrade i školskog igrališta, natkriva se i atrij sisačke Gimnazije

Vrijeme školskih praznika Sisačko-moslavačka županija koristi za natkrivanje atrija Gimnazije Sisak, čime će više od 400 učenika, studenata, profesora i nenastavnog osoblja ove škole dobiti još jedan kvalitetan prostor za izvanškolske aktivnosti i zajednička druženja tijekom odmora.

„Nakon što je Sisačko-moslavačka županija cjelovito obnovila zgradu Gimnazije Sisak i vanjsko školsko sportsko igralište, ljetne školske praznike iskoristili smo za natkrivanje prostora atrija škole kako bi našim učenicama i učenicima osigurali natkriveni prostor za druženje gdje će moći neometano boraviti neovisno o vremenskim uvjetima“, ističe župan Ivan Celjak.

Vrijednost radova obnove zgrade Gimnazije Sisak iznosila je 6,2 milijuna eura, a budući je obnovom uređena i do tada nekorištena zadnja etaža škole, učenici u obnovljenoj zgradi nastavu pohađaju u jednoj jutarnjoj smjeni. U poslijepodnevnim satima zgrada se koristi i u druge namjene, odnosno za održavanje nastave Fakulteta organizacije i informatike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:00