Znamo gdje možete obaviti besplatan dermatološki pregled i educirati se o zaštiti kože

dm promo

Prema europskoj statistici, Hrvatska je na visokom, četvrtom mjestu prema smrtnosti od melanoma, dok je incidencija melanoma u Hrvatskoj, nažalost, u stalnom porastu. Više je čimbenika koji na to utječu; od okolišnih promjena i slabljena ozonskog omotača koji dovode do jačeg prodiranja ultraljubičastog zračenja prema površini zemlje, do životnog stila koji uključuje posjete solariju te izlaganje suncu bez adekvatne zaštite, kao i genetske predispozicije.

Baš zato, redovita i pravilna briga o zdravlju kože vrlo je važna, a uz kreme sa zaštitnim faktorom prilagođene tipu, dobi i stanju kože, uključuje izbjegavanje izravnog izlaganja suncu kada je ono najintenzivnije, samopreglede te dermatološke preglede.

Naša koža pamti, odnosno postoji akumulacija negativnih učinaka sunca tijekom cijelog života. Čak 80 posto ukupnog životnog izlaganja suncu događa se do 18. godine života stoga je neophodna edukacija djece, roditelja i svih osoba koje sudjeluju u njihovom odgoju s ciljem usvajanja odgovornog ponašanja pri izlaganju suncu. Za sve dobne skupine ujedno su neophodni redoviti samopregledi i dermatološki pregledi s ciljem rane detekcije koja omogućuje izlječenje“, izjavila je doc. dr. sc. Vera Plužarić.

Kako bi potaknuo ljude na redovitu brigu o zdravlju kože te im omogućio savjete stručnjaka, dm i ove godine u sklopu inicijative „Zaštiti se...i uživaj na suncu“ organizira besplatne dermatološke preglede u 14 gradova diljem Hrvatske.

image

dm promo

Već u subotu 29. lipnja, od 16 do 19 sati, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku imate priliku pristupiti besplatnom pregledu kože koje će, metodom dermoskopije, obavljati prof. dr. sc. Martina Mihalj, dr. med., i Marija Šola, dr. med., dok tijekom srpnja i kolovoza preglede možete obaviti u sljedećim gradovima:

  • Koprivnica - 6.7.2024. (Trg Zrinski)
  • Čakovec - 13.7.2024. (Trg Republike)
  • Krapina - 20.7.2024. (Trg Ljudevita Gaja)
  • Pula - 26.7.2024. (plaža Puntižela)
  • Zadar - 27.7.2024. (Riva, u sklopu dm millennium jumpa)
  • Karlovac - 3.8.2024. (Foginovo kupalište)
  • Crikvenica - 9.8.2024. (Gradska plaža)
  • Split - 16.8.2024. (plaža Ovčice)
  • Imotski - 24.8.2024. (Trg Matice Hrvatske)
  • Gospić - 31.8.2024. (Trg Stjepana Radića)

U dosadašnjim izdanjima inicijative "Zaštiti se...i uživaj na suncu“, od 2011. godine više od 14.600 ljudi besplatno je pregledalo kožu, a vas pozivamo da ovog ljeta učinite isto te svoju kožu zaštitite na vrijeme. Više detalja o dm-ovoj inicijativi potražite na internetskoj stranici www.dm.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 15:56