KONTROVERZNI NASTUP

Alen Islamović u strahu za sebe i obitelj nakon poruke koju je primio: ‘Ne dao Bog ako se nešto dogodi...‘

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj

Alen Islamović

 Ronald Gorsic/cropix/Cropix

Pjevač Alen Islamović našao se u problemima nakon što je na koncertu u Splitu s grupom Bijelo dugme otpjevao pjesmu ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo‘, na kojoj ga je publika u glas pratila.

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zbog toga je podnijela prijavu protiv organizatora te traže da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

O svemu se oglasio i sam pjevač, koji tvrdi da im nije bila namjera nikoga uvrijediti ni provocirati.

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, međutim, napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi ‘Bijelo dugme‘ kojoj je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", rekao je Islamović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.

"Što iza mene vijori i kakve aplikacije se događaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj s orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak je i Pulska arena bila u tom opusu, pa i ta pjesma ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo‘. Danas, po meni, to je rock parodija na stara vremena", dodao je Islamović.

Nakon što je u medijima objavljena vijest da Udruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gdje s porodicom živi godinama, pjevač za Klix.ba kaže da dobiva užasne prijetnje.

"Prijetnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju obitelj. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu, njih 12-15.000 na koncertu. Prijetnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put ali ipak ja ih skupljam, neka se nađu, ne dao Bog ako se što dogodi", zaključio je Islamović za klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 09:25