‘HVALA VAM SVIMA‘

Ana Rucner nastupila je u 5 sati ujutro u Dubrovniku uz mnogobrojnu publiku. Evo kako je bilo...

Tradicionalni koncerti naše poznate violončelistice, na kojima kombinira meditativnu glazbu i klasike privukli su brojnu publiku

Ana Rucner na Srđu

 /Željko Tutnjević

Violončelistica Ana Rucner, je 21. lipnja u 5 sati ujutro, dočekala prvo ljetno sunce na dubrovačkom Srđu uz mnogobrojnu publiku koja je s pozdravila njezin povratak tradiciji koncerata pod nazivom "Pozdrav ljetu" nakon jednogodišnje pauze.

image

Ana Rucner na Srđu

/Željko Tutnjević

Svojom izvedbom, u kojoj je kombinirala meditativnu glazbu i vječite klasike, Rucner je stvorila posebnu atmosferu. No, priča nije završila s posljednjim notama u amfiteatru ponad Grada.

image

Ana Rucner - pozdrav ljetu - koncert na Srđu, amfiteatar Excelsa nekretnine

Zeljko Tutnjevic/

Nakon emotivnog jutarnjeg koncerta, Rucner je, prateći sunce, nastavila svoje glazbeno putovanje do Medulina. Na arheološkom nalazištu Vižula priredila je još jedan impresivan nastup u 20.54 sati ispraćajući glazbom prvo ljetno sunce na počinak.

Drugo izdanje "Sunset Edition" koncerta, koje također postaje tradicija, privuklo je veliki broj oduševljenih gledatelja.

image

Ana Rucner u Medulinu

/Danijel Bartolić

- Bilo je veličanstveno. Svirati u sinergiji sa suncem i prirodnim ljepotama na dvije ovoliko udaljenje lokacije u jednom danu bilo je svakako izazovno i napeto, dodatno zato što nema alternative za vrijeme koje zna biti nepredvidivo, a i svaki koncert sam za sebe nosi veliku odgovornost. Ali Bogu hvala, uspjela sam i jako sam sretna i zahvalna za svaki proživljeni trenutak sa prirodom, glazbom i divnim ljudima koji su bili sa mnom na koncertima. Hvala vam svima! Sretan vam prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe!" - rekla je Ana Rucner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 02:51