VELIKO SLAVLJE

Bruno Petković slavi 30. rođendan: Slovio je za najpoželjnijeg hrvatskog neženju, a onda mu je u život ušetala ljepotica Iva

Hrvatski reprezentativac niže uspjeh za uspjehom u svijetu nogometa, a kad nije na terenu, uživa sa svojom obitelji

Bruno Petković

 Damir Krajac/Cropix

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama Bruno Petković danas slavi svoj 30. rođendan! Nogometna zvijezda niže uspjeh za uspjehom u karijeri, a ruže mu cvjetaju i na ljubavnom planu. Kad nije na terenu, Bruno uživa u obiteljskom životu sa suprugom Ivom i njihovim sinom Adrianom.

Svoju je nogometnu karijeru Bruno počeo još u mlađim danima. Kad je imao 12 godina se preselio u Zagreb zbog karijere, a iza sebe je već imao nekoliko godina nogometnog staža.

image

Bruno Petković

Damir Krajac/Cropix

"Još otkad sam znao hodati, uvijek je nogometna lopta bila uz mene. Valjda po uzoru na oca Jakova. Počeo sam trenirati sa šest godina, ali svakodnevno sam dosađivao svojim susjedima konstantnim udaranjem lopte po zidu. Ta ljubav i ta strast, još od malih nogu, presudile su tome da se fokusiram samo na nogomet", rekao je jednom prilikom za tportal.

Od 2007. do 2009. je igrao za Dinamo, a potom je prešao u NK Zagreb. Sa samo 17 godina je otišao u talijansku Cataniju, a onda se 2018. vratio u Dinamo. Godinu dana kasnije je postao dio hrvatske reprezentacije, a već 2022. je igrao na svojem prvom Svjetskom prvenstvu gdje je zabio gol protiv Brazila.

image

Bruno Petković

Vlado Kos/Cropix

Osim što je kao dijete bio dobar u nogometu, bio je dobar i u matematici o čemu je pričao u ranijem intervjuu za tportal. Petković je nakon osnovne škole, upisao Treću ekonomsku školu, ali je nakon tri godine odustao od škole i otišao u Italiju. Ipak, planirao je nastaviti školovanje.

"Iskreno, nisam davao neku pretjeranu pozornost školi u to vrijeme. Ali poznajući samog sebe, jer prilično sam marljiv, ne vjerujem da ću se jednog dana zaustaviti samo na nogometu. Bavit ću se nečim drugim, školu ću sigurno riješiti za neko vrijeme, a onda i fakultetsko obrazovanje. Iskreno, škola mi je išla jako dobro, ali nogomet mi je u jednom trenutku došao u fokus. Bio sam stvarno odličan, brojevi su mi ležali. Ali sada sigurno prosječni gimnazijalac zna matematiku bolje od mene. Oni su se nastavili nadograđivati, ja nisam. Matematika mi je jednostavno dobro išla, išao sam na natjecanja, bio sam najbolji na školskom i gradskom natjecanju u Metkoviću u petom i šestom razredu. Sada za sebe ne mogu reći da sam dobar matematičar jer nisam, što bi bila uvreda za sve one koji su se posvetili studiranju matematike, koji su je izučavali. Međutim, talent sam imao. A kako u nogometu, tako i u znanosti, svaki talent moraš obogaćivati dodatnim radom", ispričao je on tada.

image

Bruno Petković

Lucija Ocko/Cropix

Zbog svoje inozemne karijere je nogometaš naučio i nekoliko stranih jezika - engleski, talijanski i španjolski.

Iste godine kad je krenuo igrati za reprezentaciju je gostovao i u emisiji "Klub 7" gdje ga je intervjuirala Iva Šarić, njegova sadašnja supruga. Tada je najpoželjniji hrvatski neženja rekao i kako je slobodan, no to nije trajalo dugo. Ubrzo je započeo vezu s Ivom, a romansu su u početku oboje skrivali od javnosti. Da su zajedno su otkrili tek kad se saznalo da je Iva trudna.

image

Iva Šarić

Marko Todorov/Cropix

Sina Adriana su dobili u travnju 2021. godine, a Šarić, koja iz prošlog braka ima dva sina, je tada rekla da je Bruno predan otac.

"Bruno je super tata, sto posto je uključen u sve, što smatram jako važnim. Živimo sasvim običan život prepun školskih i sportskih obaveza. S četiri muškarca u kući je vrlo dinamično i nikad dosadno. Potrebna je samo dobra organizacija i težnja međusobnom poštovanju", rekla je ranije za Gloriju.

Bruno i Iva su svoju ljubav okrunili brakom u prosincu prošle godine, nakon četiri godine veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 11:54