KRALJ FUNKA

Dino Dvornik danas bi slavio 60. rođendan, oglasila se Danijela: ‘Ako slučajno i zaboravim nakratko, sjetim se što mi je rekao‘

U Instagram storyjima podijelila je i tri stare fotografije iz mladosti

Danijela i Dino Dvornik

 Paun Paunovic/Cropix/Cropix

Tata funka u Hrvata Dino Dvornik danas bi proslavio šezdeseti rođendan, a mi samo možemo zamišljati kakva bi to fešta bila. Sigurni smo da bi se plesalo i pjevalo, jer glazbenik - čije su pjesme poput ‘Ti si mi u mislima‘, ‘Ništa kontra Splita‘, ‘Pelin i med‘, ‘Hipnotiziran‘, ‘Africa‘, ‘Jače manijače‘, ‘Zašto praviš slona od mene‘, ‘Ja bih preživio‘ - koji nas je napustio 7. rujna 2008. godine svijet nije mogao ni zamisliti bez glazbe.

Dino Dvornik živio je glazbu, uvijek je bio ispred svog vremena, spreman pomoći mladim glazbenim nadama poput Nine Badrić ili Ivane Banfić. Preminuo je, nažalost, 6. rujna, no i sam odlazak s ovog svijeta bio je originalan, u njegovom stilu jer su prijatelji koji su došli na njegov posljednji ispraćaj na sprovodu plesali i pjevali njegove pjesme.

Svog Dina na njegov rođendan prisjetila se i njegova supruga Danijela Dvornik koja je na Instagramu napisala:

- Kad me pitaju koja mi je najdraža uspomena... Nemam pojma! Toliko ih je! Nisam uvijek raspoložena za prepričavanje ili sjećanje. To ne znači da je zaboravljen, itekako je prisutan... Ako slučajno i zaboravim na kratko, uvijek se javi iz zvučnika. Pobrinuo se on za to. A jednom davno u nekoj od naših svađa mi je rekao: ‘Dani, ti se mene nikad nećeš riješit!‘ I ka‘ po običaju, nisam to shvatila ozbiljno. Sad shvaćam što je pisac htio reći. 60 godina bi danas napunio i sigurna sam da bi plesali. Sretan rođendan - poželjela je Danijela svom Dinu putem društvenih mreža.

U Instagram storyjima podijelila je i tri stare fotografije iz mladosti.

Na prvoj poziraju zagrljeni i s osmijehom na licima, a u opisu je napisala: "Manijak bi imao 60 godina! I sigurno bi bio isti manijak."

image

Danijela i Dino Dvornik

Instagram/Danijela Dvornik

Na drugoj poziraju na moru, a u opisu piše: "Njegov rođendan smo slavili na Malti, to nam je bio i ‘honeymoon‘, jer samo tjedan dana prije smo se vjenčali!"

image

Danijela i Dino Dvornik

Instagram/Danijela Dvornik

Na trećoj fotografiji Dino pozira pored starog, žutog automobila.

image

Dino Dvornik

Instagram/Danijela Dvornik

"A ovo je ‘Ferrari‘ na koji sam pala. Vožnja s ovim prometalom bila je prava avantura", smije se Danijela.

Podsjetimo, Dino Dvornik rođen je kao drugo dijete Borisa Dvornika i Diane Tomić u Splitu, a ima starijeg brata Deana, s kojim je još kao mlad počeo glumiti u kultnoj seriji Miljenka Smoje ‘Naše malo misto‘. S bratom je 1981. osnovao bend ‘Kineski zid‘, a kasnije se okrenuo solo karijeri i pokazao da je jedan od najboljih domaćih glazbenika koje smo imali. I dan danas ga se glazbeni stručnjaci prisjećaju kao legende hrvatske glazbene scene te će ga zauvijek smatrati kraljem funka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2024 11:13