GLAZBENA DIVA

Doris Dragović: ‘Kad se osvrnem, bilo je tu svih mogućih propitivanja, dilema, uspona, padova...‘

Doris Dragović, koja je povodom 40 godina karijere napunila splitsku Arenu, također je završila u finalu Zlatnog Studija

Doris Dragović

 Cropix/

Impresivnu glazbenu karijeru proslavila je sa svojim sugrađanima u dupkom punoj Spaladium Areni u rodnom Splitu. Naša glazbena diva zadivljuje i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Doris Dragović je povodom 40 godina karijere publici podarila noć za pamćenje s bezvremenskim hitovima i brojnim iznenađenjima koje je ispreplela na trosatnom koncertu.

- Blagoslovljena sam i darovana jer sam dobila priliku voljeti to što radim i raditi to što volim, a to su veliki darovi. Kad se čovjek osvrne, bilo je tu svih mogućih propitivanja, dilema, uspona, padova, svega onoga što jedan život treba zadesiti da bi se mogao nazvati vrijednim - ispričala je Splićanka.

Za finaliste u svim kategorijama Zlatnog Studija možete glasati OVDJE

Uz njezine bezvremenske pjesme koje pjevaju i vole sve generacije Doris je ove godine fanove razveselila i novom pjesmom "Sve smo mogli imat", koju potpisuju Ivan i Vjekoslava Huljić.

- Stvarali smo je s velikim guštom i s velikim veseljem. Nije razlog snimanja bio 40 godina rada, mi ne možemo drugačije. Želja mi je bila da pjesma ‘Sve smo mogli imat‘ donese publici gušt, barem koliko i nama - otkrila je za Jutarnji list Doris Dragović.

Zahvaljujući glazbi proputovala je gotovo čitav svijet. A svojevremeno je na pitanje u kojoj zemlji ili gradu joj se najviše dopalo, kazala:

- Svaki grad i zemlju čine ljudi, i to je ono što pamtite. Svugdje je bilo izvanrednih, predivnih i zanimljivih ljudi, stoga bi odgovor na vaše pitanje bio priča o njima, no to bi već onda bila biografija, a ne intervju.

image

Doris Dragović

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Doris je i dva puta bila na Eurosongu. Prvi je put u najvećem televizijskom showu na svijetu pjevala "Željo moja" autora Zrinka Tutića, a potom i "Mariju Magdalenu" Tončija Huljića. Iako se više ne namjerava popeti na eurovizijsku pozornicu, boravak u Izraelu će zauvijek pamtiti.

- Boravak u Izraelu bio je kao odlazak doma, iako sam tada tamo bila prvi put. No… to je neka druga priča, kao što je Eurosong neka treća. Sve što se tamo odvijalo bilo je u strogim okvirima discipline. Dnevne obveze bile su definirane u minutu, a to je istovremeno bilo opterećenje - do ruba fizičkog napora. No, kad je čovjek zaljubljen u pjesmu i s njom živi, izvuče iz sebe ono što nije ni znao da postoji. Izrael je uistinu bio predivno i moćno iskustvo - rekla je Doris, koja nikada ne krije svoje emocije. Druženje s publikom uvijek je za nju veličanstven doživljaj, znala je reći kako joj je na pozornici proletio život pred očima.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 13:03