ZLATNI STUDIO 2024.

Glasajte za pjesmu godine: ‘Kad spojite Grašu i Ninu, jedini rezultat može biti ovako elegantna pop-balada‘

Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Petar Grašo i Nina Badrić

 Matea Smolčić Senčar/

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti. Tako od ove godine pretplatnici na premium sadržaj Jutarnjeg lista imaju privilegij glasati dva puta unutar 24 sata. Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma ostvaruju prednost - a to je dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Što se tiče kategorije ‘Glazba‘, naš Aleksandar Dragaš predstavlja vam jednu od nominiranih najboljih pjesama - duet Petra Graše i Nine Badrić "Nemoj".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

"Petar Grašo i Nina Badrić već su dulje od dva desetljeća konstantno u vrhu najpopularnijih i najomiljenijih hrvatskih pjevača koji nemaju problem puniti velike dvorane, uključujući i zagrebačku Arenu. Prepoznatljivih su glasova i osobnosti s niskom hitova u karijeri, iskusni i tehnički potkovani. Stoga nije čudno da Petrova rašpa, mjestimice blago falsetizirana, i Ninin kristalno čist glas, smiren i povremeno dubljih tonova, tako dobro pašu u baladi "Nemoj".

Definitivno jednoj od memorabilnijih i kvalitetnijih koja je posljednjih godina izašla iz radionice autorskog i bračnog para Huljić jer je pjesma napisana tako da podjednako pristaje i Petru Graši i Nini Badrić, odnosno onome po čemu su stekli prepoznatljivost. Ovaj je put riječ o dvoje bivših koji pokušavaju ispočetka ili o dvoje ljubavnika koji se bore da ostanu zajedno.

Hoće li ta sudbonosna noć potrajati ili će ujutro svatko nastaviti svojim (nesretnim) putem, ostaje otvoreno, a to i jest "udica" pjesme "Nemoj". Više od tri i pol milijuna preslušavanja na YouTubeu u otprilike pet mjeseci koliko je prošlo od objave dokaz je da publika želi ovakav, elegantan i ukusan mainstream pop, ako je to danas mainstream, koji u sjećanje priziva i bolje dane hrvatske zabavne glazbe."

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 09:18