ZNA SE KOLIKO JE PLATIO

Glumac iz serije ‘Lud, zbunjen normalan‘ osuđen za bludničenje nad maloljetnikom neće ići u zatvor, otkupio je kaznu

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga su uslijedili prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom

Moamer Kasumović i Senad Bašić zajedno na sceni

 Ivo Ravlic/cropix/Cropix

Glumac Moamer Kasumović poznat kao Damir Fazlinović iz serije "Lud, zbunjen, normalan", osuđen je na godinu zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom.

- Na osnovi evidencija Tužiteljstva KS, informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog kaznenog djela bludne radnje, a koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - potvrđeno je iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, piše Avaz.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga su uslijedili prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom prema kojoj je Kasumović dobio godinu zatvora.

Iz Općinskog suda Sarajevo, potvrđeno je za Avaz da je Kasumović otkupio kaznu uplativši 36.500 KM (18.250 eura) te nije išao u zatvor.

- Osuđeni M.K., rođen .... godine u B.P., je dana 14. studenog 2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500,00 KM, po presudi Općinskog suda u Sarajevu od 19. listopada 2023. godine, odnosno rješenjem o ispravci presude Općinskog suda u Sarajevu od 21.listopada 2023. godine, a kojom presudom, odnosno rješenjem je usvojen zahtjev osuđenog za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:21