PROMIJENJENI OBIČAJ

Hajdukova nutricionistica na svadbi razbila tortu u obliku Maksimira pa se pokušala opravdati: ‘Čista simbolika...‘

Ubrzo je stiglo mnogo kritika, od kojih neke i od samih navijača Hajduka koji smatraju da ovakav čin prelazi granice dobrog ukusa

Razbijanje torte

 TokTok

Tijekom pauze od HNL-a, udala se Dragana Olujić, dugogodišnja Hajdukova nutricionistica. Kako je to običaj u Splitu, mladenci su razrezali pa srušili tortu koja najčešće bude u obliku zvonika Sv. Duje. No na svadbi Olujić-Sekulić običaji su malo promijenjeni pa su mladenci razbili tortu u obliku Dinamovog stadiona.

Dok se orila pjesma ‘Dalmacijo‘ pred mladence je stigla torta u obliku stadiona u Maksimiru, a kad su je krenuli razbijati uslijedilo je opće oduševljenje i odobravanje okupljenih.

@sportmanship.hrvatska Sportska djelatnica HNK Hajduk Dragana Sekulić Olujić, javnosti poznata po napadu na suca Ivana Pajača, za što je sankcionirana, na snimci uz sveopće oduševljenje uništava imitaciju stadiona Maksimir, dom GNK Dinamo Zagreb. Pozivamo HNK Hajduk i Hrvatski Nogometni Savez na reakciju i strogo kažu ne širenju mržnje i netolerancije u hrvatskom nogometu. Želimo nogomet bez mržnje. Želimo nogomet uz uzajamno poštovanje i respekt. #hajduk #dinamo #nkosijek #nkrijeka #nkistra #slavenbelupo #hnkgorica #hns #hnsfamily #hrvatska #fairplay #nogomet ♬ original sound - Z7duckx_Music

Trenutak sa svadbe je snimljen i objavljen na društvenim mrežama, no tim prizorom nisu baš svi bili impresionirani.

Ubrzo je stiglo mnogo kritika, od kojih su neke i samih navijača Hajduka koji smatraju da ovakav čin prelazi granice dobrog ukusa.

Novopečena mladenka se pokušala opravdati statusom na Facebooku u kojem je rekla:

‘Vjenčanja su puna običaja. Neki običaji su dosadni, neki zabavni, kao i vjenčanja. Ja sam se eto udala. Opet. I organizirala vjenčanje. Zabavno vjenčanje sa zabavnim i veselim običajima.

Neke običaje zadržala, neke izostavila a neke eto promijenila. U Dalmaciji se na vjenčanju razbija krokant. I to, Sv. Duje.

Meni ga je ovaj put bilo žao. Izabrala sam nešto što se ionako uskoro ruši i gradi novo.

Čista simbolika, ništa drugo.

Ako netko to protumači na drugačiji način, to više ne smatram mojim problemom nego njegovim‘, napisala je Dragana Olujić-Sekulić u statusu koji je kasnije obrisala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 13:32