REZULTATI GLEDANOSTI

HRT može biti zadovoljan: Evo što su Hrvati najviše gledali u kolovozu

Najgledaniji sadržaj na svim televizijama u kolovozu bio prijenos utakmice u vaterpolu između Hrvatske i Srbije 11. kolovoza

Hrvatska radio - televzija

 Krasnodar Persun/

Sport je definitivno omiljena televizijska zabava u Hrvatskoj. Potvrđuju to i službeni podaci televizijske gledanosti za kolovoz. Nakon srpnja, u kojem je Hrvatska radiotelevizija (HRT) dominirala po broju gledatelja, ponajviše zbog Europskog prvenstva u nogometu, nacionalna TV-kuća bila je i u kolovozu najgledanija televizija u Hrvatskoj. Prema najnovijim podacima tvrtke AdScanner ukupni udjel u gledanosti (SHR) iznosio je 36,6 posto za sve njihove kanale.

Istraživanje se temelji na reprezentativnom uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 1. do 31. kolovoza.

S Prisavlja kažu kako je drugoplasirana televizija imala je udio od 20,5 posto za sve svoje kanale, a trećeplasirana udio od 13,7 posto prema popisu top 15 najgledanijih televizijskih kanala na cijelom danu u koji su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali.

Pritom je Prvi program Hrvatske televizije, HTV1 bio najgledaniji televizijski kanal na cijelom danu sa SHR od 17,2 posto, dok je treći najgledaniji kanal bio Drugi program Hrvatske radiotelevizije, HTV2 sa udjelom od 15,3 posto.

"Od 10 najgledanijih sadržaja (emisija) na svim televizijama u kolovozu, njih devet bile su HRT-ove. Riječ je uglavnom o prijenosima sa Olimpijskih igara održanih u Parizu, koje je HRT prenosio.", kažu s HRT-a.

image

Ekipa Sporta HRT-a koja je pokrivala Olimpijske igre

Najgledaniji sadržaj na svim televizijama u kolovozu bio HRT-ov prijenos utakmice u vaterpolu između Hrvatske i Srbije 11. kolovoza sa 52,5 posto SHR-a, što znači kako ga je gledalo više od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.

"Drugi najgledaniji sadržaj bio je prijenos teniskog meča između naše Donne Vekić i Kineskinje Zheng kojeg je pratilo 50,6 posto SHR-a. Među deset najgledanijih sadržaja na svim televizijama u kolovozu bili su i polufinale Vekić Schmiedlova sa 39 posto SHR, te finale atletike sa 41,5 posto", dodaju.

Na listi deset najgledanijih bili su i utakmica Qarabag – Dinamo u Ligi prvaka sa 34,2 posto, prijenos utakmica vaterpola Hrvatska - Mađarska sa 41,6 posto, kao i rukometna utakmica Hrvatska - Španjolska sa 36,5%.

"Javni medijski servis time je uspješno završio svoja dva velika ljetna projekta, Europsko prvenstvo u nogometu i Olimpijske igre, te je bio najgledanija televizija u lipnju, srpnju te sada i u kolovozu, što svjedoči o kontinuiranome povjerenju gledatelja. Posebne napore pritom su uložili vrhunski profesionalci HRT-ovog Odjela Sport kako bi gledateljima što vjernije prenijeli sva događanja i utakmice sa sportskih borilišta ili utakmica Eura, a ove je godine HRT također po prvi puta Olimpijske igre prenosio u UHD rezoluciji.", zaključili su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 16:15