LUKA I VANJA

Ispisao je nogometnu povijest, a iza njegova uspjeha stoji i samozatajna supruga: Zaljubili su se nakon 3 sata na telefonu...

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić danas slavi 39. rođendan

Vanja i Luka Modrić

 Cyril Moreau/bestimage/profimedia/Cyril Moreau/bestimage/profimedia

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i zvijezda Real Madrida, Luka Modrić, danas slavi 39. rođendan. Samo dan ranije ispisao je nogometnu povijest te odigrao 180. nastup za reprezentaciju.

Prošlo je 18 i pol godina otkako je Modrić prvi put odjenuo taj najvažniji dres, 1. ožujka 2006., u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Baselu. Od tada je nanizao brojne uspjehe, a uz njega je uvijek bila supruga Vanja Modrić.

Ljubavna priča Vanje i Luke nije jedna od onih tipičnih modno-estradnih spojeva. Zgodna Vanja, djevojački Bosnić i šest godina mlađi Luka upoznali su se kada je ona radila u agenciji Zdravka Mamića. Njezina majka Vesna Juraić u Dinamu je bila šefica računovodstva, a Vanja je često navraćala k njoj u Maksimir.

image

Vanja i Luka Modrić

Giuseppe Maffia/Nurphoto Via Afp

Luku, tada mladog nogometaša na samom početku karijere, upoznala je nimalo romantično, telefonski. Taj poslovni razgovor potrajao je tri sata i planula je ljubav između tada 19-godišnjeg nogometaša i 25-godišnje ekonomistice. Samo šest mjeseci nakon prvog susreta počeli su živjeti zajedno. Vjenčali su se nakon četiri godine veze, 2010. kod matičara u Zagrebu. Bila je srijeda popodne, a oboje su u ležernoj odjeći stigli u zagrebački restoran Okrugljak. Mladenka, koja je bila u trećem tromjesečju trudnoće, presvukla se u sivu svečanu haljinu, a mladoženja je bio u odijelu. Iste te godine dobili su sina Ivana. Tri godine kasnije rodila se Ema, a najmlađa Sofija 2017.godine. Godinu dana nakon građanskog vjenčanja, vjenčali su se i u crkvi Majke Božje Lurdske. Vanju je do oltara dopratio Zdravko Mamić, a raskošno slavlje bilo je u hotelu Westin.

image

Vanja i Luka Modrić

Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp

Na “vjenčanju godine”, kako su ga mediji proglasili, bila su mnoga poznata lica: Vedran Ćorluka, Eduardo da Silva, Ognjen Vukojević, Stipe Pletikosa, Hrvoje Čale, Tomo Šokota, Boško Balaban, Silvio Marić, Slaven Bilić, Zdravko Mamić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 13:05