EKSPLODIRALA JE

Istup skladatelja razbjesnio Vlatku Pokos: ‘Da sam s njim provela kasne noćne sate?! Ljigavo! Ne znam ni kako izgleda‘

Pjevačicu je razbjesnio status Ernesta Pelaića na Facebooku u kojem se prisjeća jedne festivalske večeri

”U vrijeme o kojem govori Pelaić imala sam samo 19 godina, bila sam dijete”, kaže Vlatka Pokos
 

 Saša Burić/Cropix

Neću ni šutjeti ni ignorirati! Nisam mala, pokorna ženica kakvom bi me neki željeli! Žene u Hrvatskoj nisu niti svjesne da su odgajane da šute i trpe! Nisu svjesne razine mizoginije i seksizma jer im je to normalno! Jednom kad živiš u civiliziranom društvu, shvatiš koliko je primitivno i nazadno ono u Hrvatskoj. Žao mi je ali tako je, nažalost! - poručila je bijesna Vlatka Pokos koju je raspalio istup skladatelja Ernesta Pelaića, kojeg će, ukoliko joj se ne ispriča i ne povuče svoje izjave, goniti sudskim putem.

Pelaić je rasrdio Vlatku kada je na Facebooku napisao svoje prisjećanje na jednu davnu toplu splitsku noć u kojoj mu se Vlatka povjerila.

- Nakon jedne festivalske večeri proveo sam nekoliko kasnih noćnih sati s Vlatkom (moj dragi prijatelj Muc (Mustafa Ismailovski, op.a.) nas je pokušavao ‘uparit’), i tada mi je u povjerenju rekla da uskoro odlazi iz Srebrnih krila, što tada još nitko nije znao - napisao je splitski glazbenik, na što je Vlatka eksplodirala.

- U moru stupidnih i lažljivih medijskih napisa o mojoj malenkosti, naišla sam na jedan koji je u meni izazvao bijes i gađenje. Izvjesni Ernest Pelaić, skladatelj i tekstopisac kojeg znam iz glazbenih krugova iz 90-ih godina ali ne bih ga stavila niti u kategoriju poznanika, ljigavo izjavljuje kako smo proveli ‘nekoliko kasnih sati zajedno‘ na Splitskom festivalu davne 1994. godine, jer nas je moj dragi kolega i prijatelj Muc ‘pokušavao spariti‘. Nikad u životu nisam s dotičnim, za kojeg ne znam niti kako izgleda, provela ‘kasne sate‘ niti mu se povjeravala o odlasku iz Srebrnih krila. Svi su se glazbenici družili na terasi hotela Belvue tijekom festivala i tamo sam po prvi puta upoznala mnoge velike zvijezde, poput Doris i Miše Kovača. To je jedino mjesto gdje je Pelaić mogao biti u mome društvu a ostalo su njegovi mokri snovi. Moj odlazak iz Srebrnih krila nije bio nikakva tajna, držala sam se dogovora kako ću u grupi provesti četiri godine a ostala sam gotovo pet. Prljava insinuacija da je Muc bio nekakv provodadžija je još vise degutantna jer je riječ o preminuloj osobi. Muc me tretirao kao mlađu sestru kao i ostali dečki iz grupe i s njima sam provela pet zanimljivih glazbenih godina, ispunjenih putovanjima i smijehom. Prema meni su se odnosili zaštitnički i uvijek sam to naglašavala i na tome sam im jako zahvalna. Naime, imala sam samo 19 godina, bila sam dijete a svijet show businessa i svijet uopće, pun je predatora poput Ernesta Pelaića. Tužan je muškarac koji se nakon uspješne glazbene karijere na ovakav način mora promovirati. Sigurno neću dozvoliti da me se na ovaj način blati.

Od Pelaića očekujem ispriku ili ću zadovoljštinu potražiti na sudu. Fuj!!! - napisala je Vlatka Pokos na Instagramu.

O cijelom skandalu potom se oglasio i Pelaić, koji se, napisao je na Facebooku, zabezeknuo kada je pročitao da je ‘spavao‘ s Vlatkom. U statusu nazvanom ‘Nisam spavao s Vlatkom Pokos‘ na Facebooku je napisao:

- Poznati portal prije par sati objavio je tekst o mom odnosu sa Vlatkom Pokos, a iz naslova se može naslutiti kako sam proveo intimnu noć sa Vlatkom Pokos. Kao mladi skladatelj u usponu, još tamo davnih 90-ih godina, uistinu sam proveo mnogo intimnijih trenutaka sa (tada i danas) jako poznatim pjevačicama, ali sa Vlatkom istini za volju - nisam. Da sam radio u mljekari vjerojatno bi moj predmet interesa bile mljekarice, u apoteci apotekarke, u komunalnoj ustanovi čistačice. Jednostavno okruženje ti nameće, htio ti ili ne, osobe sa kojima ćeš provoditi slobodno vrijeme. Iako nije u muškom karakteru da tako nešto negira, ja moram, istine radi - piše Pelaić, i nastavlja:

- S Vlatkom Pokos nisam spavao, ali naravno da je istina da smo se družili te 94-te godine. Tada je pjevala na Splitskom festivalu jednu od moje dvije pjesme te festivalske godine. Te ljetne večeri proveli smo do kasno u noć u ugodnom i nadahnutom druženju. Jednoj drugoj (plavokosoj) želio sam biti barem do te granice vjeran. Ali, bilo je lijepo. Moj prijatelj, na žalost danas pokojni, Mustafa Ismailovski Muc mi je par godina kasnije priznao da nas je pokušao spojiti, ali mu očito nije pošlo za rukom. Vlatka je tada bila lijepa mlada djevojka, ali ja sam uvijek bio naklonjeniji plavušama, iako su me i one drugih boja kose skoro došle glave - napisao je Pelaić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:15