‘SUPERSTAR‘

Legendarni šibenski cvjećar prijavio se u domaći show: Priređivao je partyje u čast Charlesu i kraljici Elizabeti

Luka Čular poznat je po raskošnim cvjetnim kreacijama, nerijetko za masovna događanja, kao i po tome što je pjevač šibenskog Kola

Luka Čular i njegov cvjetni aranžamn

 Privatna arhiva

Šibenski cvjećar te cvjetni aranžer i dizajner Luka Čular, dugogodišnji član šibenskog pjevačkog društva Kolo, osoba s iskustvom zborskog pjevanja, pa i brojeva opernog željeznog repertoara, prijavio se u ovogodišnji RTL-ov ‘Superstar‘.

Čular koji se, govoreći o životnoj filozofiji poziva na ‘Vissi d‘arte Vissi d‘amore‘ i Puccinijevu ‘Toscu‘, a govoreći o svevremenskim glasovima i možebitnim uzorima, na Mariju Callas, Marija Lanzu, Beniamina Giglija i tri tenora, u svojoj cvjetnoj butigi, koju odnedavno dijeli sa slikaricom Lanom Čala Martinović, ima cijelu zbirku raritetnih ploča opernih snimki, pa dok brižljivo slaže cvijeće, Callas pjeva Carmen, Gildu, Floriju Toscu, Luciju di Lammermoor...

image

Luka Čular priredio je cvjetno-gastronomski ulični party u povodu krunidbe kralja Charlesa

Privatna arhiva

- Na operu me navukla moja pokojna prabaka i danas ne mogu zamisliti dan a da ne poslušam bar jednu opernu ariju. Pjevanje sam učio uz skladatelja i pijanista Bornu Ercega, pa kod Nataše Cvitan, a sa mnom najčešće radi maestro iz ‘Kola‘ Ivo Lise - spominje mentore, a govoreći o aktualnim domaćim pjevačima, divi se Roku Radovanu, mladom pjevaču u kojem vidi potencijal jednog rasnog dramskog tenora.

image

Margarithe Baressi, teta Čularove bake, bila je operna primadona

Luka Čular/

Spominje obiteljske gene koji su ga odveli u muziku i ‘la vie en rose‘.

- Mater i ćaća su mi se upoznali u šibenskom Kolu, a babina teta bila je operna primadona u Italiji pa je možda jedan gen zalutao i do mene – govori Čular kojem je goruća želja da zapjeva ponekad u zboru neke od nacionalnih opera. Nerijetko uzme mobitel i sluša neku baritonsku ili tenorsku ariju i razmišlja u sebi bi li mogao potegnuti glas do raskoši i preciznosti opernog muziciranja.

image

Party u povodu 70 godina vladavine kraljice Elizabete koji je priredio šibenski cvjećar Luka Čular

Privatna arhiva

Šibenski bariton s rasponom od dvije i po oktave proteklih je godina sugrađane naročito razveselio kada je priređivao partyje na ulici na temu kraljevske obitelji.

Taj koktel cinizma i ironije, a opet ozbiljno decentne male zabave, Šibenik prije cvjećara i pjevača Luke Čulara nije vidio.

Među ostalim priredio je čajanku za krunidbu kralja Charlesa te slavlje 70 godina vladavine pokojne kraljice Elizabete, sve uz gastronomski i cvjetni ugođaj zajedno.

image

Čularov ulični party u čast Charlesove krunidbe

Privatna arhiva
image

Party u čast kralja Charlesa dizajnirao je i priredio pjevač i cvjećar Luka Čular

Privatna arhiva
image

Party u povodu 70 godina vladavine kraljice Elizabete koji je priredio Luka Čular

Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:02