‘BUBANJ, LJUBAV‘

Lika Kolorado objavili novi singl, uskoro izlazi i njihov treći album

Grupa je ranije objavila dva singla s nadolazećeg albuma, a na istom će se naći ukupno 10 pjesama

Lika Kolorado

 Zvonimir Ferina/

Bend Lika Kolorado objavio je novi singl "Bubanj, ljubav", koji će se naći na njihovom nadolazećem, trećem albumu. Spot za pjesmu je snimljen pod palicom Leonarda Klaića, u izdanju Classic Recordsa. "Bubanj, ljubav" singl je snimljen ovog ljeta, a prenosi energiju melankolije i uspomena.

Kao inspiraciju za ovaj singl je bend istaknuo sve one misli koje se neprestano vrte po glavi i ne daju mirno spavati, a čije je rješenje pjesma.

"Pavor nocturnus, noćni strah, sve su ružne misli koje nas posjete repetitivno u noći i ne puštaju da spavaš. Znaš da ih moraš odraditi, pričekati da prođu. Sve najgore paranoje i strahovi, i uspomene svega glupog što si napravio u životu i godinama si vraćaš te uspomene samo da se grizeš. Uzme te i ne pušta. Možda nazoveš nekoga, probudiš ih u jedan, samo da te pošalju nazad u krevet. Ustaneš, šećeš po stanu, listaš slijepo po knjigama što stoje nepročitane, gledaš kroz prozore… ili napišeš pjesmu o tome", rekli su.

image

Lika Kolorado

Zvonimir Ferina/

Liku Kolorado čine Pavle Gulić, Branimir Kuruc, Filip Riđički i Vanja Senčar, a bend je osnovan 2016. godine. Nakon dva uspješna albuma "Smiješ Zaurlat" iz 2018 te "Kontura" iz 2020, ubrzo će izdati i treći. Na trećem albumu imena "Sateliti u orbiti" naći će se 10 pjesama koje je bend najavio preko svog Instagram profila: "Super na papiru", "Tjeskoba", "Podsjetnik", "Ne bojim te se", "Jedva čekam da odem", "Majka djevojčica", "NEKOĆEMORAT", "Bubanj, ljubav", "Put" i "Podstanar".

Uz "Bubanj, ljubav" je bend već objavio dva singla, "Majka djevojčica" i "Jedva čekam da odem". Ovaj mjesec izlazi i dugo očekivani album, a publika ga može poslušati na koncertu Like Kolorada 16. listopada 2024. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:12