DOMINIK LIVAKOVIĆ

Ljubi ‘hrvatsku Meghan Markle‘, djed mu je imao veliki utjecaj na karijeru, a ovako je odabrao ime za sina

Privukao je veliku pozornost javnosti nakon crvenog kartona u utakmici protiv Poljske, a ovo su zanimljivosti iz njegova privatnog života

Dominik Livaković sa suprugom Helenom 

 Tomislav Kristo/Cropix

Reprezentacija Hrvatske igrala je utakmicu protiv Poljske, a kontroverzna odluka španjolskog suca Hernándeza ostavila je Vatrene s igračem manje u 76. minuti. Sudac je pokazao izravni crveni karton našem vrataru Dominiku Livakoviću zbog nečega što se može definirati kao opasna igra.

Video tog trenutka i više detalja pročitajte OVDJE.

image

Dominik Livaković i Robert Lewandowski

Pressfocus/Ddp Usa/Profimedia/Pressfocus/Ddp Usa/Profimedia

Tim smo se povodom prisjetili zanimljivosti vezanih uz našeg vratara. Livaković je poznat po tome da svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti, baš kao i njegova supruga Helena.

No, tijekom gostovanja u serijalu "Knjaz kod Vatrenih", otkrio je kako je odabrao ime za svog sinčića Joakima.

"Sad kad sam dobio bebu, vidim koliko je to blagoslov, stvarno ništa na kraju dana nije bitnije nego da je ona dobro. Samo je to bitno. Neke stvari za koje sam mislio da su toliko važne i da je smak svijeta, nisu važne", rekao je Livaković.

"Imali smo nekoliko imena oko kojih smo dvojili. Onda smo ga samo jedan dan počeli zvati Joakim prije nego što se rodio i tako je to ostalo. Neki su bili skeptični, ali to je normalno", otkrio je kako su odabrali ime djeteta.

Livaković je otkrio i da on sam ima brata i dvije sestre, da su mu roditelji rastavljeni te da ima očuha i svi se odlično slažu. Priznao je i da je njegov djed imao velik utjecaj na njegovu karijeru.

"Kako su moji radili, on me vozio u školu, na treninge, čekao me sa sendvičem, a baka Vesna je pravila palačinke. Volio sam kod njih biti više nego kod kuće", priznaje.

image

Vjenčanje vratara Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Livakovića s dugogodišnjom djevojkom Helenom Matić u Zadru

Luka Gerlanc/Cropix

Podsjetimo, Helena je u siječnju ove godine u zagrebačkoj Petrovoj bolnici na svijet donijela njihovo prvo dijete, sinčića Joakima. Sretnu vijest o dolasku sina u njihovu obitelj sretni roditelji uspjeli su sakriti od javnosti pa tako gotovo nitko nije niti znao da je lijepa magistrica industrijskog dizajna bila u drugom stanju.

Njihova ljubavna priča započela je 2017. slučajnim poznanstvom preko zajedničkih prijatelja i otada su nerazdvojni.

"Brzo smo kliknuli, no to nije bila ljubav na prvi pogled. Naša je priča započela prijateljstvom. Posebno me očarao duhovitošću, pogotovo zbog toga što je na prvu povučen, ne govori puno i zaista nisam očekivala da je toliko duhovit. On je napravio prvi korak", izjavila je jednom prilikom Helena, koju nazivaju i ‘hrvatskom Meghan Markle.‘

Helena, djevojačkog prezimena Matić, i sama je bila sportašica - dva desetljeća aktivno se bavila umjetničkim klizanjem, a karijeru je završila u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice 2017. godine.

Par se zaručio u proljeće 2021., a vjenčali nakon pet godina veze u lipnju 2022. godine u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Slavlje se nastavilo u luksuznom resortu u Petrčanima. Glazbenu zabavu gostima su donijeli Saša Matić i Petar Grašo na čiju su pjesmu "Jel ti reka ‘ko" mladenci otplesali prvi ples.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 08:36