‘BIRDS OF A FEATHER‘

Njemačka tiktokerica tvrdi da je Billie Eilish ukrala Oliverovu pjesmu, brojni se složili s njom: ‘Šokirana sam!‘

Hit Billie je već neko vrijeme prvi na Billboardovoj svjetskoj ljestvici, a brojni su pronašli sličnosti s jednom domaćom pjesmom

Billie Eilish, Oliver Dragojević

 Michael Tran/Afp/Profimedia/Tom Dubravec/Cropix

Gotovo nas svakodnevno u eteru neka pjesma podsjeti na drugu, glazbeni znalci često će u jednom hitu prepoznati melodijsku liniju druge skladbe, a najnovija "podudarnost" totalno je neočekivana i izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna je korisnica TikToka iz Njemačke, naime, uočila poznate taktove u pjesmi "Birds of a Feather", velikom hitu američke glazbenice Billie Eilish. Riječ je o pjesmi koja je već dva tjedna na prvom mjestu Billboardove svjetske ljestvice hitova, a gledatelji zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu čuli su je i vidjeli na spektakularnoj ceremoniji.

Korisnica TikToka na njemačkom jeziku govori jako uzbuđeno i euforično, te tvrdi kako su uvodni taktovi Billieninog hita isti kao oni hit dueta koji je 1994. poharao hrvatske glazbene ljestvice "U ljubav vjere nemam", koji je napisao Gibonni, te ga snimio u duetu s velikim Oliverom, kako prenosi SD.

Njemica (ili Hrvatica s njemačkom adresom), doduše, uopće ne spominje Gibonnija (koji je ipak glavni protagonist u ovoj glazbenoj priči), uz puštanje taktova iz obiju pjesama navodi kako je Billie Eilish "pokrala" Olivera Dragojevića!

Komentari na objavu su brojni:

"Tko je Oliver Dragojević?", zanimalo je jednu Njemicu.

"Veliki pjevač iz Hrvatske", stigao je odgovor.

"Hoćeš reći da je Billien producent semplirao Oliverovu pjesmu?"

"Hoću reći da je zvuk pjesme Billie Eilish vrlo sličan zvuku pjesme Olivera Dragojevića", odgovara tiktokerica.

"Da, šokirana sam"

"Istina, ovo je de facto cover pjesme"

"I ja sam to shvatio slušajući radio"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:30