BILA I KOD OPRAH

Novi uspjeh poznate Hrvatice u SAD-u: Napisala knjigu o obiteljskoj drami, završila na naslovnici čuvenog magazina People uz Taylor Swift!

Pažnju šire publike Osječanka je privukla u showu Oprah Winfrey 2011. godine

Kristina Kuzmič na predstavljanju knjige u Zagrebu (arhiva)

 Marko Todorov/Cropix

Kristina Kuzmič (45) trenutno je jedna od najpoznatijih Hrvatica u SAD-u. Još jedan dokaz te teze je da je autorica bestselera ‘Drži se‘ i influencerica s gotovo 3 milijuna pratitelja na Facebooku, predstavljena u novom broju časopisa People uz bok Taylor Swift na naslovnici.

U Americi je nedavno izašla Kristinina nova knjiga ‘I Can Fix This: And Other Lies‘, o borbi sa sinovom depresijom, koja se trenutno prevodi i za hrvatskog izdavača, i oduševila je publiku i kritičare.

Za pisanje knjige dobila je pristanak sina Luke, i u njoj govori o tome kroz što su sve prolazili ona i njezina obitelj - drugi suprug, Philip Crocco, kći Matea (17) i osmogodišnji sin Ari - otkako je Luka kao 15-godišnjak potonuo u svijet droge, alkohola i mentalne bolesti.

U knjizi Kristina nudi dubok uvid u iskrene razgovore sa sinom o mentalnom zdravlju, njegovoj zloupotrebi alkohola i droge i putu prema obiteljskom jedinstvu. Kristina, poznata po svojim autentičnim pogledima i humoru na teme vezane uz obitelj, potpuno otvoreno govori o svojim nesigurnostima i greškama te donosi neprocjenjive lekcije i transformirajuće pristupe koji su joj pomogli. Knjiga dekonstruira brojne ‘istine‘ o roditeljstvu i pokazuje što je zaista pomoglo njezinoj obitelji. Predgovor joj je napisala ugledna američka liječnica dr. Shefali Tsabary.

image

Knjiga Kristinine knjige ‘Drži se‘

Marko Todorov/Cropix

Kristina, koja je trenutno s obitelji na odmoru na otoku Ugljanu, kaže da je kroz godine sinove bolesti učila kako ga podržati u teškoj depresiji i suicidalnim idejama.

S 15 godina prvi put mu je u sobi pronašla marihuanu i lijekove protiv bolova, koje je uzimao u kombinaciji s alkoholom. Priznao joj je da drogu kupuje od novca koji je uzeo iz kuće, a lijekove krade od djeda - i da to radi zato što kad je drogiran ne razmišlja o samoubojstvu. Upravo to, da će si oduzeti život, bio je Kristinin najveći strah.

image

TV voditeljica Oprah Winfrey prva je u Kristini prepoznala potencijal

Privatni album

"Pričala sam svom terapeutu da mislim da je velika greška što sam s agentom potpisala ugovor za novu knjigu. Rekla sam mu da svaki put kad sjednem pisati, moje tijelo se doslovno fizički bori protiv toga. Protekle godine su bile pune bola, straha i borbe. Zašto se želim sada prisjetiti tih strašnih detalja i pisati o njima? Moj terapeut je rekao: ‘Kristina, pišeš ljubavnu priču. To je ljubavna priča.‘ Ne mogu opisati što mi je ta rečenica značila. Shvatila sam - sve te neprospavane noći, strah, kaos, traženje prave pomoći za mog sina, sve je to bila ljubavna priča o majci i sinu. Ako se sad mučite sa svojom djecom i ne znate kraj, pomislite da je to vaša ljubavna priča", poručila je roditeljima koji se trenutno suočavaju sa teškim trenucima. Nada se da će im njezina knjiga pomoći da se osjećaju manje samima.

Kristina je u ratnim godinama kao tinejdžerica odselila iz Osijeka. Pažnju šire publike privukla je u showu Oprah Winfrey 2011. godine kad je postala pobjednica njezina televizijskog natjecanja. U to vrijeme bila je konobarica u SAD-u gdje je kasnije prošla i težak razvod s dvoje malene djece.

Pažnju šire publike privukla je u showu Oprah Winfrey 2011. godine kad je postala pobjednica njezina televizijskog natjecanja. Oprah odabrala između 20.000 kandidata i dala joj vlastiti kulinarski show. U to vrijeme bila je konobarica u SAD-u gdje je kasnije prošla i težak razvod s dvoje malene djece.

Kristinine snimke o roditeljstvu, kulinarstvu i životu općenito dosad su pregledane više od milijardu puta. Razlog njihove popularnosti jest taj što ona ne prikazuje svoj život kao život iz reklame, a vlastitu priču kao pravocrtnu priču o uspjehu.

image

Kristina Kuzmič

Goffphotos.com/goff Photos/profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia
image

Kristina Kuzmič sa sinovima

Instagram/kristina Kuzmic
image

Kristina Kuzmič

Vladimir Dugandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 11:49