POVRATAK NA SCENU

Plavi orkestar otkrio razlog 5-godišnje pauze: ‘Da ste me vidjeli prije dvije godine mislili biste da nisam normalan‘

‘Plavi orkestar podsjeća na vrijeme kad je sve bilo nekako bezbrižno...‘, rekao je frontmen benda Saša Lošić

Saša Lošić

 /Cropix

Plavi orkestar, jedan od najpopularnijih bendova, vraća se obožavateljima nakon pet godina i to turnejom. Sada je frontmen benda Saša Lošić za In Magazin otkrio razlog tolike stanke, a to je bila panika koja je došla s pandemijom. "Intenzivno doživljavam stvari, mene je to na neki način vanredno opkolilo, tako da ste me vidjeli prije recimo dvije godine mislili bi da nisam normalan, bio bih pet metara od vas", kazao je Lošić.

image

Saša Lošić

/Cropix

Tremu pred nastup, priznao je, i dalje imaju te im je nakon toliko hitova i godinama karijere i dalje teško vjerovati da se publika želi s njima fotografirati. "Nemamo želju da održavamo karijeru, ali eto nekako, od tog mladog benda koji je krenuo osamdesetih i bio neka vrsta proširenog tuluma, mi smo bend s plaže, s dvije gitare i ovo sve okolo je pojačalo buku da sviramo na lijepom otvorenom prostoru", rekao je frontmen benda.

A nezaobilazni hit koji se svira na nastupima je i "Suada". "Rekao Pava ‘ajmo napravit‘ narodnjak. Onda sam ja počeo ‘ti si meni sve‘ i on odgovorio ‘ti mi daješ sve‘, ja onda ‘i kad tebe nema...‘ Došli smo nazad u dnevnu sobu i odsvirali misleći da će to biti kao neka mala šala", objasnio je glazbenik.

image

Saša Lošić

Biljana Gaurina/Cropix

Sada dolazi novih 12 pjesma u novom albumu koje je, kako prenose mediji, Lošić napisao uz planinarenje na Alpama i kuhanje za vrijeme pandemije. Pjesme su, kazao je, energične i pobuđuju želju za nečim dobrim. A upravo dobar, bezbrižan osjećaj je onaj koji, kako smatra glazbenik, podsjeća na bend.

"Plavi orkestar podsjeća na vrijeme kad je sve bilo nekako bezbrižno i kao da smo neki stub stabilnosti. Kao sve je otišlo, a oni su nekako ostali prijatelji", objasnio je Lošić kojem je želja da bend doprinese tome da "jedni drugima damo ruku i idemo dalje zajedno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 03:21