BILA JOJ JE SVE

Prvi intervju domaće glazbene dive nakon smrti kćeri: ‘Išla sam na grob, prije Šibenika. U jednom trenu kao da mi je rekla...‘

U prvom televizijskom intervjuu nakon gubitka kćeri Ivane legendarna pjevačica otvorila je dušu

Mirko Fodor i Meri Cetinić

 Tonka Lokas/Cropix

Šibenska šansona proteklog se vikenda poklonila ikoni domaće glazbene scene Meri Cetinić, koja je održala nezaboravan koncert na prepunom Trgu Republike Hrvatske.

U prvom televizijskom intervjuu nakon gubitka kćeri Ivane, legendarna pjevačica otvorila je dušu Gordanu Vasilju, novinaru In Magazina Nove TV, te mu ispričala kako je prebrodila najteže dane u svome životu. I koncert u Šibeniku posvetila je svojoj Ivani.

‘‘Ona je bila moj svijet, moj život, moje sve, moja najveća radost, moja najveća sreća i moja najveća bol i tuga. Možda zvuči ludo, ali prije nego što sam krenula za Šibenik, išla sam joj na grob, jer ja sad živim u Blatu na Korčuli, pozdraviti je, reći joj da idem. U jednom trenutku, ne mogu vjerovati, ali kao da je rekla ‘Ajde, idemo‘. Imam osjećaj kao da mi Ivana daje tu snagu‘‘, rekla je Meri za In Magazin.

image

Mirko Fodor i Meri Cetinić

Tonka Lokas/Cropix

Nakon preranog odlaska voljene kćeri, danas 71-godišnja Meri je mislila da više nikada neće zapjevati, ali je s vremenom ipak u glazbi našla snagu.

‘‘Pa ja jedno dvije godine uopće nisam imala glasa. Pokušavala sam, kao idem nešto zapjevat‘, ali nije izlazilo ništa. Toliko je bilo to sve zgrčeno i toliko je to strašna bol...‘‘, priznala je korčulanska pjevačica jedinstvena glasa.

U najtežim danima najviše joj je, priznaje, pomogla vjera.

‘‘Vjera me je izliječila, jer prve dvije godine da nije bilo toga, da nisam išla na mise, da nije bila devetnica Mariji Propetog... To me je smirivalo. Popila sam Normabel možda dva puta i nikad više. Ojačala sam...", govori.

image

Meri Cetinić

Tonka Lokas/Cropix

Meri se posljednjih godina skrasila u obiteljskoj kući u Blatu na Korčuli, gdje ima i svojevrsni mali kućni muzej.

‘‘Bilo mi je previše gužve, gradova, televizije, medija, studija, jednostavno mi to više nije bilo važno. Bila sam u velikoj boli, tuzi i trebalo je vremena da se čovjek nekako digne i nastavi živjeti dalje", otkriva.

A osim na vjeru i njezine Blaćane, nije se, priznaje, imala na koga osloniti.

‘‘Morala sam sama nekako se sa svim tim izboriti i naći ponovo svoj mir i dignuti se ponovo, hodati i to vam je to. Tko će vas, morate sami", rekla je za In Magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:49