‘VJERUJEM U ČUDA‘

Psihomodo Pop najavio turneju povodom 40 godina karijere; Gobac: ‘Svirat ćemo narodna kola obučeni samo u tange‘

U Areni Zagreb, 12. listopada 2024., Psihomodo Pop će izvesti neke od svojih najvećih hitova

Psihomodo Pop

 Top Radio/

Voditeljici TOP MUSIC DESKA TOP RADIJA, Gini Damjanović, uspjelo je nešto što ne vidimo svaki dan. U specijalnom izdanju glazbene emisije na vruću stolicu posjela je kompletan sastav kultnog punk rock sastava Psihomodo pop. Dobre i očekivane zezancije ni ovoga puta nije nedostajalo kada se na jednom mjestu okupi bend koji s razlogom ima pravo na veliki osmijeh već 40 godina!

Povod ovakvom okupljanju turneja je poznatog benda naziva "Vjerujem u čuda" koja svoje najveće slavlje očekuje 12. listopada u Areni Zagreb. Dečki iz benda su spremni, a obožavatelji mogu očekivati doslovno svašta na najvećoj hrvatskoj pozornici. "Svirat ćemo narodna kola na frulama obučeni samo u tange", između ostalog, poručio je kroz smijeh Davor Gobac za spektakl koji pripremaju.

image

Davor Gobac

Top Radio/
image

Psihomodo Pop

Top Radio/

Turnejom "Vjerujem u čuda" Davor Gobac, Vlatko Ćavar - Brada, Jurij Novoselić - Kuzma, Smiljan Paradiš - Šparka i Tin Ostreš slave "40 godina s Vama". TOP MUSIC DESK preselio je svoj studio u garažu poznatog benda u Sigetu u kojoj su stvoreni hitovi koji pune dvorane desetljećima. "Jednog dana kad uspijete i vi ćete biti u garaži. Ovo nije čak ni garaža, ovo je podrum", poručio je Gobac.

"Od albuma ‘JEEE! JEEE! JEEE!‘, 2009. godina pa nadalje sve su pjesme nastale ovdje", otkrio je frontmen benda. Puno godina zajedničkog rada je iza ove peteročlane ekipe. O tome misle li da je čudo što su opstali ovoliko dugo zajedno i jesu li ikada bili na rubu raspada, Brada je rekao: "Pa bilo je nekih težih vremena u karijeri benda, ali baš da smo bili na rubu da se raspadnemo nije baš tako dramatično bilo."

image

Psihomodo Pop

Top Radio/

Psihomodo pop sinonim su za energiju i kreativnost, održava taj žar ljubav koju imaju prema tome što rade. "Mislim da smo sad malo stariji pa smo sjahali s nekakvih velikih želja pa se sve samo odvija. Zapravo mi radimo posao koji volimo, ali i dalje to nije do kraja posao i dalje je to neka naša brija. Maturalac! Od kolijevke pa do groba, život je tonska proba", objasnio je Gobac.

U revijalnom tonu nastavili su i odgovor na pitanje što se kod njih promijenilo na bolje ili na gore. "Mislim da se Kuzma promijenio na gore, a mi svi ostali na bolje", kroz smijeh je rekao Gobac. "Kad sam došao u najbolje godine, jako bolje vidim ove mladiće koji tek sad sazrijevaju, stasaju polako i još malo pa će to biti perspektivan bend koji ima budućnost...meni se jako sviđa što se u ovom bendu stalno ulaže u budućnost", nadovezao se Kuzma.

image

Davor Gobac

Top Radio/

O tome što su naučili jedni od drugih, Gobac je rekao: "Ja sam od Šparke naučio kako ne doći na probu, kada svi misle da ćeš doći! Pa mi smo tak dugo zajedno da vjerojatno ono k‘o neki brak čudni bez seksa!"A otkrili su na što su najviše ponosni u tom "čudnom braku".

"Mislim da će se dječaci složiti ako kažem da smo ponosni na to da smo uvijek bili ‘sam svoj majstor‘ i nikad nismo imali direktora do prije 12 godina kad smo dobili skrbnicu/direktoricu koja nas zbilja rijetko ‘tuče‘. Osim kad ne slušamo", kazao je Gobac koji ni za čim ne želi.

"Mislim da smo baš dobar život živjeli“, rekao je frontmen punk rock benda koji je na pitanje kako vide evoluciju Psihomodo popa u idućih deset godina kroz zezanciju rekao: "U free jazz bandu."

A što se tiče koncerta u Areni, priznao je Gobac, bit će uzbuđeni jer je veliko i jer je doma. U Areni Zagreb 12. listopada 2024. godine vjerni obožavatelji kultnog punk rock sastava moći će uživati u hitovima bez roka trajanja kao što su "Frida", "Ramona", "Nebo", "Kad Sam Imao 16", "Telegram Sam", "Osjećam se Haj", "Natrag u Garažu" i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 10:14